4 stappen tot een inspirerende presentatie

11 november 2013  |  Categorie: Boeiend spreken

Overtuigen en weerstanden wegnemen met een goed verhaal. #storytellingJe bent gevraagd om een presentatie te geven aan jullie monteurs. Dat zijn bijna vijftig mannen en vrouwen die elke dag bij de klant jullie koffiemachines installeren, onderhouden en repareren. “Wil jij ze iets vertellen over ons nieuwe systeem voor de urenregistratie?” was de vraag. Okee. Tja, eh, goed dan. Want op 1 januari moet iedereen “over”. En dat zal niet soepel gaan, als je de verhalen mag geloven. Er zijn tegenstribbelaars die in de wandelgangen hun protest uiten. Het is maar goed dat je dat via-via hebt gehoord, zodat je er nu op kunt reageren… in de presentatie van volgende week.

Wat doe je in zo’n geval? Meestal kruip je dan achter je powerpoint en maak je vele dia’s waarin je uitlegt hoe gemakkelijk het nieuwe systeem werkt. Enkele uren later beschik je over een schitterende presentatie vol motivatie, redeneringen en overtuigende argumenten. Hoe dit afloopt kun je raden.

In mijn workshop Presenteren met Storytelling vertel ik over de vier stappen die je beter doorloopt om tot een goed verhaal te komen. Die zorgen ervoor dat je je verhaal goed weet af te stemmen op je publiek waardoor je dichter bij je doel komt. Volg de komende 20secondenblogs en lees wat je in elke stap kunt (of moet) onderzoeken om je publiek te inspireren met je presentatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacyvoorkeur centrum