Authenticiteit is griezelig

13 mei 2015  |  Categorie: Authentiek leiderschap

presenteren met impactJe wil het niet hè? Het achterste van je tong laten zien. En al helemaal niet als je een presentatie geeft. Want authenticiteit is griezelig. Eng.

“Ik ga mezelf echt niet blootgeven. Wat zullen ze wel niet denken?”

Okee, zelf weten. Ga maar gewoon door met je presentatie. Vertel al die feiten, argumenten en zakelijke informatie. Klik door je powerpoint. Lekker veilig.

Maar als je mensen wilt overtuigen, als je echt iets in beweging wilt zetten, dan is het tijd voor een nieuwe aanpak! Want mensen kijken eerst naar jou, voordat ze bereid zijn je verhaal te horen. Pas als ze jou sympathiek vinden, als ze graag naar jou luisteren, pas dan staan ze open voor je boodschap.

Authenticiteit is daarbij de sleutel. Wees echt. Vertel over je eigen ervaringen, geef je ongezouten mening, lach, twijfel, wees boos. Toon jezelf zoals je dat ook aan de keukentafel doet. Mensen zijn daar dol op, en ze denken: “Eindelijk een gewoon iemand op het podium. Iemand net als ik.”

Een hele simpele tip hiervoor is om in je presentatie een paar anekdotes te vertellen. Simpele voorvallen uit je eigen leven. Wil je daarmee oefenen? In oktober komt de volgende editie van de masterclasses.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacyvoorkeur centrum