Bij een gerecht hoort een goed verhaal

19 maart 2012  |  Categorie: Marketing en klantenbinding, Persoonlijke verhalen

blank“Ik ben Nicolaas Kroese, geboren in 1627 en vergeten dood te gaan.  Koning van het Vijff Vlieg­henri­jk, gelegen aan de Spuistraat in Amsterdam.”

Zo begon het historische verhaal dat gisteravond verteld werd in restaurant d’Vijff Vlieghen. Over een excentrieke eigenaar die verhalen gebruikte om gasten naar zijn restaurant te verleiden.

En zo is het nog steeds. Hier kom je niet alleen voor het geweldige eten. Hier kom je voor de magie van de geschiedenis. Je krijgt desgevraagd een rondleiding van de gepassioneerde bedrijfsleider en verhalenverteller Albert Veerman. In elke kamer klinkt een eigen verhaal; we hangen aan zijn lippen. We zien originele schetsen van Mickey Mouse in een van de oude gastenboeken, getekend door Walt Disney.  We horen over de Five Flies Fabulous Fire Fantasy, een dessert dat vroeger met enorm vertoon en onder applaus werd binnengebracht: twee simpele bolletjes ijs met sterretjes.

De enthousiast vertelde anekdotes geven het restaurant een gezicht. Het is meer dan gedekte tafels en een menukaart. Dit restaurant heeft een ziel gekregen. Storytelling doet het geweldig, ook in de horeca. Welk verhaal kun jij vertellen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacyvoorkeur centrum