Persoonlijke Affectiviteit

25 maart 2014  |  Categorie: Effectief samenwerken

samenwerken omdat je persoonlijke affectiviteit effectief isAls het opleidingsbudget nog niet is uitgenut, dan wordt menigeen wel eens op het idee gebracht om een training Persoonlijke Effectiviteit te volgen. Zo leer je “beter communiceren en samenwerken”. De worst is om assertiever te worden, je persoonlijke kracht te versterken of doeltreffend jezelf te managen.

Vraag je eerst eens af: met wie werk jij het liefste samen? Van wie neem je direct iets aan? Voor wie doe je wat extra’s? Dat zijn vast mensen bij wie je je thuis voelt. En waarbij je herkenning hebt en een prettige associatie krijgt. Zo vond ik een manager bij het ministerie ontzettend aardig omdat zijn hoofd en stem veel leken op een favoriete zwager.

Andersom werkt dat ook zo. Mensen werken het liefste met JOU samen, nemen direct iets van je aan en doen wat extra’s voor je als ze zich bij je thuis voelen. Als je net bent als zij. Als je een gevoelsmatige relatie aangaat. Dan moet je jezelf wel (een beetje) blootgeven natuurlijk. Anders zien ze het niet. Toon jezelf wat vaker door persoonlijke details te vertellen. Echt, dat vinden we fijn. En dan doen we voor jou wat extra’s.

Als je wilt weten hoe je dat aanpakt, kom dan naar de unieke workshop Personal Storytelling. Je houdt nog genoeg opleidingsbudget over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacyvoorkeur centrum