"Do you know what you believe?"

8 april 2014  |  Categorie: Authentiek leiderschap

Sam Silverstein PSA Holland Convention 2014Dit is wat de Amerikaanse spreker Sam Silverstein aan ons vroeg tijdens de PSA-Holland conventie. Eh, tja, wat geloof ik eigenlijk? Rechtvaardigheid, eerlijkheid en altijd-blijven-lachen zijn belangrijk voor me. Maar zijn dat mijn drijfveren? Zijn dat echt mijn core values?

Sam vertelde over de Happy State Bank in Texas. Eén van hun kernwaarden is: family first. Familie is belangrijker dan carrière. Dat vinden we allemaal, toch? Maar leven we daar ook naar? Bij de Happy State Bank krijg je van collega’s op je kop als je op het werk bent, terwijl je eigenlijk bij je zieke kind thuis had moeten zitten. Core values zijn alleen je core values als je gedrag en acties dat laten zien. Altijd. “They are non-negotiable. They are absolute. Live them until the end of time.”

De vraag is dus eigenlijk: waar sta ik voor? En klopt dat met mijn handelen? Het antwoord hierop kan ik vinden door na te gaan hoe ik door het leven ga. Door te kijken naar mijn levensverhalen.

Ken jij de jouwe? Wil je ze vinden? Kom dan op 23 april naar de workshop Personal Storytelling! Je gaat dan naar huis met nieuwe inzichten en verhalen die je alweer vergeten was. Om het af te maken krijg je het boek “Storytelling in drie bedrijven” mee naar huis. Nu niet langer drentelen. Aanmelden!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacyvoorkeur centrum