Filmfragmenten om van te leren

17 januari 2018  |  Categorie: Authentiek leiderschap, Boeiend spreken

Film in een speech of trainingCharlie Sheen en Jennifer Grey voeren een prachtdialoog in Ferris Bueller’s day off, een klassieker uit 1986. Ik weet nog dat ik deze film als tiener zag. Wat keek ik op tegen die Ferris, die alle regels aan zijn laars lapte en gewoon wilde genieten van het leven. Dat deed hij volop en sleepte een vriend en een adembenemend mooi vriendinnetje mee in zijn honger naar plezier. Maar ja… zoiets zou ik nooit durven.

Lekker hè? Meegezogen worden in een film. Even de tijd en de werkelijkheid vergeten.

Film betovert

In lezingen en trainingen laat ik vaak filmfragmenten zien om de kracht van storytelling te bewijzen. Zoals een filmmaker zijn publiek kan betoveren, zo kan jij je medewerker, klant of raad van bestuur betoveren als je een verhaal vertelt.

En met film kan je iemand iets leren

Een goede film is een heerlijke belevenis, die vaak ook goede levenslessen bevat. Of een boodschap. Dat wordt prachtig meegegeven aan het bioscooppubliek. Soms zelfs zonder dat je het zelf doorhebt. Film kan je inzicht geven, je ergens over laten nadenken, of iets nieuws of bijzonders laten voelen. Iets waar je wat aan hebt.

Gebruik daarom film in je training of presentatie

Wat zou er gebeuren als je dat effect ook in je eigen presentaties of trainingen zou hebben? Dat zou geweldig zijn, toch? Laat filmfragmenten zien aan je publiek, cursisten of coachees om een boodschap binnen te laten komen. Ze laten zich meeslepen uit het hier en nu, hebben het lekkere bioscoopgevoel, maar bovenal: ze leren een wijze les.

Pathé-lezing met voorbeelden hoe je dat doet

Vorig jaar ontmoette ik Robbert Braak. Hij is een expert op het gebied van filmfragmenten in trainingen en coaching. En ik heb hem zo ver gekregen dat hij dat komt demonstreren in Groningen. Nieuwsgierig? Kom dan op 30 januari 2018 naar Pathé. Robbert geeft dan een avondvullende presentatie hierover met vele voorbeelden. En mocht je nog meer willen dan kun je de dag erna nog een workshop volgen. Kijk hier voor alle informatie: www.jebentbeterdanjedenkt.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacyvoorkeur centrum