Hoe een weerman jou gaat veranderen

12 september 2016  |  Categorie: Vloeiend veranderen

anders doenWanneer stap je af van je gewoontes? Niet gauw. Het zijn tenslotte gewoontes: dingen die je al jaren automatisch doet, en niet meer over nadenkt.

Anders doen

Soms wordt je door omstandigheden gedwongen om het anders te doen. Anders dan normaal. Als het schitterend weer is bijvoorbeeld. Dat je met je laptop buiten op het gras gaat werken; wég uit dat muffe kantoor.

Of als alles om je heen niet normaal is. Op vakantie bijvoorbeeld. Dan lees je wél die drie boeken uit. Thuis kom je daar nooit aan toe. Heerlijk is dat. En eenmaal thuisgekomen begin je aan je voornemen om elke avond in de tuin te lezen. Dat vakantiegevoel wil je dolgraag vasthouden. En toch… binnen een paar dagen zit je ’s avonds tv te kijken. Niks boeken lezen. Terug in het “normale”, terug in je gewoontes. Ik voel dan teleurstelling. Ook dit jaar is het mislukt. Heb jij dat nou ook?

Heb het lef

Nou, dit jaar gaan we het anders doen! Dit jaar gaan we onze gewoontes wél doorbreken. En vandaag kunnen we al beginnen. Want het is schitterend weer. Vanavond gaan we lekker lezen in de tuin. Boek nummer vier wacht op ons!

Maar dan… dan komt de vrijdag. Misschien wel regen. Wat nu? De hamvraag is: wat ga je doen? Val je terug in je gewoonte? Of zet je de tv uit en laat je je op de bank verdwijnen in het verhaal? Het is jouw keuze. Maak die bewust.

Niet-normaal doen

Normaal is het nu 19 graden. Normaal is okee, maar de uitzondering, het andere, het niet-normale vinden we een heerlijke verrassing. Voor wie zelf verrassend wil zijn heb ik een tip. Kom naar de workshop Storytelling en sta versteld van jezelf. Stap in een niet-normale modus en vertel eens een spannend, emotioneel of grappig verhaal. Je kunt het. Het enige dat je nodig hebt is een beetje lef. Wees welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacyvoorkeur centrum