Stoere Storytelling

15 september 2014  |  Categorie: Authentiek leiderschap

Stoere Storytelling is instrument voor leiderschap om kracht en zwakte in balans te tonen.“Een leider mag zich nooit kwetsbaar opstellen,” zei een manager me eens. Hij vond dat je kracht moet uitstralen zodat je leiderschap geaccepteerd blijft.

Echte leiders zijn gewone mensen

Ik ben het daar niet mee eens. Een sterke leider laat zien dat hij ook maar een gewoon mens is. Als anderen zich met jou kunnen identificeren word je hun echte held. Herkenbaarheid is daarbij van groot belang. Als mensen merken dat jij ook af en toe je twijfels hebt, worstelt met problemen of onzeker bent, dan weten ze: “hij is net als ik!” Het maakt de afstand kleiner en dat is gunstig voor het vertrouwen.

En toch sterk

Aan de andere kant, je moet het niet overdrijven. Teveel kwetsbaarheid maakt je zwak, en zo’n leider wil niemand. Het is dus zaak om de juiste balans te vinden. Aan de ene kant gevoelens tonen, aan de andere kant visie en durf laten zien.

Mijn antwoord is: stoere storytelling. Vertel verhalen over je successen, je stoutste dromen, of je wijze inzicht verkregen door ervaringen (sterk). Wissel dat af met verhalen over mislukkingen, hoe je omging met een verlies, of over genânte momenten.
Dat is wat mensen geweldig vinden! Wil je ook een stoere storyteller worden? Laat me je daarbij helpen en versterk het vertrouwen, de bewondering en de loyaliteit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacyvoorkeur centrum