Nooit meer saaie en langdradige presentaties!

25 april 2022  |  Categorie: Boeiend spreken

langdradige presentatie is niet boeiend presenteren

Veel voorkomende worstelingen bij het presenteren

Ik doe altijd een intake voorafgaand aan een workshop. Dan blijkt dat iedereen met dezelfde problemen worstelt als ze een presentatie geven. Boeiend presenteren vinden mensen erg lastig. Dan hoor ik bijvoorbeeld zoiets als:

‘Ik vrees dat mensen het niet boeiend vinden en afhaken, helemaal als het een grote groep is, of als ik de mensen niet ken. Het is zo lastig om de aandacht vast te houden. (aandacht) Misschien om dat ik veel te langdradig ben en allemaal zijstraatjes heb. Daardoor raak ik halverwege de draad kwijt en ben ik bang van alles te vergeten. (te lang) Dat maakt me nerveus waardoor ik te snel ga en dingen oversla waardoor het verhaal helemaal niet meer goed te volgen is. Soms raak ik buiten adem en hoop maar dat ze de vlekken in mijn nek niet zien. (zenuwachtig) Als de presentatie afgelopen is, zijn er meestal gelukkig geen (lastige) vragen. Maar eenmaal terug op mijn stoel vraag ik me af: is het wel echt overgekomen? Hebben ze begrepen wat ik wilde zeggen?’ (niet begrepen)

Ontevreden over je presentatie?

Iedereen wil net zo goed kunnen presenteren als ‘al die anderen’. Maar weet je, de meeste mensen zijn ontevreden of onzeker over hun presentatie. Ik ook. We willen het nu eenmaal goed doen, we willen merken dat onze boodschap overkomt en willen zien dat het publiek het interessant vindt zodat we er een lekker gevoel aan over houden. Ja toch?

Een tijdje terug vond ik deze presentatie. Zonder powerpoint, volledig ontspannen en met overtuigende impact houdt hij – nota bene zittend vanuit een stoel – zijn verhaal. Zo authentiek kan jij ook presenteren!

Inspirerende en persoonlijke training waarbij je in een open en veilige setting leert een authentiek en boeiend verhaal te vertellen. Erik weet de cursisten de hele dag goed te boeien en geeft ze daarbij de ruimte om hun eigen verhaal te ontdekken en beeldend te vertellen. Top!!
— Marleen van Dijk, projectleider

Boeiend presenteren kun je leren!

Ik zie zoveel mensen worstelen met dat presenteren. Gelukkig zijn er steeds meer die ervoor kiezen om het roer om te gooien. Om een nieuwe impuls te geven, en met gebruik van storytelling hun presentaties zo onweerstaanbaar als een Netflix-serie te maken. In mijn trainingen zie ik mensen compleet ontdooien en als authentiek mens voor de groep staan. Daarom is het allerbelangrijkste dat je zelf enorm groeit door verhalen te weven in je presentatie. Je wordt trots op jezelf en krijgt enorm veel voldoening uit de positieve reacties, kan ik je uit ervaring vertellen.

Het effect van storytelling in je presentatie

  • Presenteren met meer flair, zonder van papier te lezen
  • Ontspannen je verhaal vertellen, zonder belangrijke zaken te vergeten
  • Alle aandacht van de toehoorders krijgen, omdat je het kort en bondig houdt
  • Je boodschap overtuigend brengen, door de emotie van het publiek te prikkelen
  • Geen droog betoog, maar een pakkend verhaal met energie vertellen
  • Echt contact met je mensen, waardoor vragen een heerlijke bevestiging zijn
  • Helemaal jezelf durven zijn en zo genieten van elke presentatie

Kom beslist naar de training Presenteren met Storytelling en ga met plezier impactvol presenteren!

Ik wil boeiend presenteren

Foto: Flickr, Stephen Dann

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacyvoorkeur centrum