Opvallende vergadering

26 augustus 2013  |  Categorie: Effectief samenwerken

Opvallende vergadering
Het Europese Parlement in vergadering in Straatsburg, 23-10-2012. Kijk er eens goed naar. Een foto uit de krant waar ik destijds een kopietje van maakte. Er vallen mij zoveel aparte dingen op. Bijvoorbeeld:

  • Mannen netjes in overhemd, stropdas en donker colbert, zoals het hoort. Vrouwen meest in kleurrijke colberts. Conformeren, en toch weer niet.
  • Er is een flinke opkomst, want er zijn maar twee stoelen leeg. Die wilden er dolgraag bij zijn, maar zaten vast het verkeer. Ongetwijfeld.
  • De een stemt met een overtuigend ”JAAA” (330), de ander met een “joah, okee, is goed jôh” (327). Een derde bladert in de papieren: “wacht even, ik zoek het op” (261). Boven is iemand geconcentreerd met zijn mobiel bezig: “heb je nog een leuke mop voor me?” (490). Deze vergadering wordt gedreven door passie, dat zie je zo.
  • De zich uitstrekkende meneer 494 is een belangrijke, want hij wordt pontificaal gefotografeerd. Of zou iedereen aan de beurt komen voor een plaatje?

Zomaar wat vragen die bij me opkomen. Google vertelt me dat dit de tweedaagse plenaire vergadering was over de EU-begroting van 2012, van 2013 en de langetermijnbegroting 2014-2020. Belangrijke kost. Maar schijnbaar levert het voor deze mannen en vrouwen geen spannend moment op.

Gelukkig gaat het bij jou in het bedrijf veel spontaner, opwindender en lolliger. Je kijkt alweer uit naar de volgende vergadering. Toch? Sorry, ik ben een beetje balorig. Toch. Het kán wel leuk hoor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacyvoorkeur centrum