Right!

16 september 2011  |  Categorie: Marketing en klantenbinding

Wat een afschuwelijke vrouw… Ze had ons in belabberd Engels verteld dat we de rechter lift moesten nemen naar de 17e verdieping. Van daaruit moesten we twee trappen nemen naar buiten. Geen glimlach. Geen beweging. Geen leven. Alleen haar norse blik.

Maar goed, we wilden graag van het uitzicht genieten over de stad Riga, in voormalig oostblokkig Letland. En dus op zoek naar de lift. Rechts zag ik niets, links wel, dus we wandelen vrolijk richting de linker lift. Vrijwel direct horen we uit haar glazen hokje schallen: RIGHT!!! Als we omkijken, zien we hoe ze ons met haar boze generaalsgezicht verwenst en met haar dikke arm naar de rechtervleugel wijst. Gedwee snellen we ons naar de andere lift…

Op weg naar de 17e hadden we alle tijd om dit giechelend te analyseren. Deze mevrouw leeft nog in het Letland uit de tijd dat het bezet werd door de Russen. Waarschijnlijk had je toen je baantje, waar je gewoon je salaris kreeg, ongeacht wat. Dodelijk saai natuurlijk, de hele dag in zo’n piepklein hokje. Maar het is wel een baan!

Nu werkt ze nog steeds voor de overheid en haar baan is waarschijnlijk niet afhankelijk van haar gedrag. Zelfs het bestaan van de hoge toren niet. Dus waarom vriendelijk doen? Die bezoekers zijn immers alleen maar eigenwijs en lastig.

Zou ze ons anders hebben benaderd als onze tevredenheid wél van invloed zou zijn op haar bestaan?

Reacties

 1. blank Rik Carton schreef:

  Cool; ik zie ‘m wel langskomen!

 2. blank Erik Mathlener schreef:

  Dankjewel Rik. Speciaal voor oude beroepsgedformeerde ICT’ers heb ik de RSS-voorziening op het wensenlijstje gezet. Gaat dus nog wel komen.
  Groeten,
  Erik.

 3. blank Rik Carton schreef:

  Erik,

  Zulke overpeinzingen en beschouwingen zijn altijd leuk! De site ziet er goed uit. Ik zocht meteen naar een RSS feed, maar dat schijnt iets te zijn voor heel oude, beroepsgedeformeerde ICT’ers… dus ik neem genoegen met Twitter.

  Proficiat en succes!
  Rik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Voorkeuren