Succesvol door te faken

24 maart 2015  |  Categorie: Authentiek leiderschap

eerlijke tweets versterken vertrouwenIk zie spoken. Geregeld kom ik er weer eentje tegen. Op Twitter of Facebook. Maar, gelukkig, ze zijn niet echt. Ze doen zich voor als een ander. Zo’n geest probeert in alle macht om mij te laten denken dat hij iemand is die ik ken.

Ghost-twitteraars. Hou jij d’r van?

Als je tweets ziet van meneer X, dan verwacht je toch ook dat meneer X dat zelf heeft geschreven? Vaak geloof jij het ook nog hè? Want het klinkt zo echt allemaal. Hij is enorm succesvol en schrijft hele sterke teksten. Dus lees je ál zijn interessante tweets, en stuurt ze nog door ook. Maar wat voel je je beetgenomen als je later hoort dat hij stiekem een ghost writer heeft ingehuurd die zijn toegankelijke tweets voor hem schrijft. Omdat hij het zelf te druk heeft. Sufferd die je daar bent!

“Ja joh, wist je dat niet?”
“Nee, ik had geen idee. Waarom staat dat dan niet in zijn bio?”
“Natuurlijk niet! Dan gaat toch niemand het meer lezen?!”

Op dit 20secondenblog hoef je daar niet bang voor te zijn. Als ik het te druk heb om te bloggen dan sla ik een weekje over. Hier krijg je mijn echtheids-garantie. Dit blog is fake-vrij. Ik ben het, mijn authentieke zelf. Omdat ik het belangrijk vind dat je me vertrouwt.
En jij? Vinden mensen jou betrouwbaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacyvoorkeur centrum