Tja, zij vinden dit mooi hè?

20 augustus 2012  |  Categorie: Persoonlijke verhalen

SupermarktAls je mensen maar happy zijn, dan worden je klanten dat vanzelf ook. Want het is heerlijk om te shoppen waar de medewerkers blij zijn. Ja toch? Ja. Meestal wel. Maar je kunt doorschieten in het je medewerkers naar de zin te maken.

Ik moest denken aan een C1000-supermarkt waar ik jaren geleden wel eens kwam. Vrijdagavond boodschappen doen. Voor de meeste mensen niet het hoogtepunt van de week. Vakkenvullers bezetten halve gangen en house-muziek klonk uit de speakers. Nogal onvrolijk geworden vroeg ik de manager waarom de “muziek” zo hard aan stond. “Tja, zij vinden dit mooi hè?”, zei hij op een toon alsof hij er ook niets aan kon doen.

Als de vakkenvullers met vrolijke gezichtjes hadden gewerkt, en met jan-en-alleman grapjes hadden gemaakt, dan was het helemaal goed geweest. Ik zou hebben meegelachen en op een lollige manier mijn weekend zijn begonnen. De muziek had ik dan niet gehoord.

Tegenwoordig pak ik het anders aan. Ik begin gewoon zélf met grappen en grollen. Zo wordt boodschappen doen toch nog leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacyvoorkeur centrum