De 10 allerbeste storytelling artikelen

19 december 2017  |  Categorie: 20secondenblog

Het 20-secondenblog ben ik in 2011 begonnen. Elke week iets interessants voor jullie bloggen is knap lastig. Zo is er in de drukke maanden nauwelijks tijd. En in rustiger periodes ben ik soms na een uur nóg met mezelf aan het brainstormen over een onderwerp. Toch zijn er heel wat artikelen ontstaan. Om de nieuwe aanhakers te helpen is hier een handig overzichtje: de 10 best gelezen storytelling artikelen ooit. Veel plezier!

Anekdotes in business storytellingZo maak je een anekdote effectief

Je boodschap overbrengen met een anekdote? Heel goed van je. En slim ook, want met een verhaal bereik je doorgaans meer dan met argumenten. Let op: een anekdote is nét even anders dan een echt verhaal. Lees de 4 essentiële tips.

Een origineel begin van je presentatie.Presenteren. Zo doe je het anders.

Begin je zakelijke presentatie eens totaal anders! Powerpoint, of toch maar niet? Verras je publiek met een nieuwe aanpak en krijg zo de aandacht die je verdient. Een serie van drie artikelen met vele tips om spannend te presenteren.

Elk verhaal draait om een probleem.Jij hebt ook een heldhaftig verhaal

Iedereen maakt het een keer mee: je eerste huis. Weet je het nog? Wat was dat spannend hè? Je kwam uit je studentenkamer of je ouderlijke nest. Dat was veilig en vertrouwd. En nu kreeg je de kans om echt op jezelf gaan wonen…

spanningsboog in een verhaalZo maak je een verhaal reuze spannend

Zou het niet heerlijk zijn als je met gemak een spannend verhaal zou vertellen en mensen aan je lippen hangen? Wel, dat kan. Je hoeft daarvoor geen uitzonderlijk talent te hebben of een lange opleiding te volgen. Lees eerst eens deze tips.

Woordkeus en gevoel bij storytellingSaai verhaal? Zo maak je ‘m opwindend!

Dodelijk saai verhaal. Daar ga je toch zeker niemand mee lastig vallen? Nóg meer praktische tips om er een boeiend en plakkend verhaal van te maken waar mensen wél aandachtig naar luisteren. Lees hoe je het hoogtepunt uitstelt…

business storytelling impact5 succesfactoren van business storytelling

Storytelling is effectief in een presentatie of vergadering, mits je een goed verhaal hebt. Bovendien moet het passen bij het doel dat je ermee nastreeft. Zomaar iets uit je mouw schudden kán succesvol zijn, maar als je even iets meer tijd stopt in de voorbereiding gaat het trefzekerder.

Geheimen van een goede storytellerDe 10 geheimen van de boeiende storyteller

“Zij is echt een hele goede storyteller,” vertelde iemand me over haar leidinggevende, “je hangt aan haar lippen!”
Waarom is de ene storyteller boeiender dan een andere? Ik vroeg het aan de organisatie van een vertelfestival. Zij hebben ladingen verhalenvertellers bekeken. Dit is hun analyse van krachtige storytelling.

Verhaal over voorbereiding en beter nadenkenHet krankzinnige plan

Soms doe ik echt ontzettend domme dingen. Zoals die ene keer toen we op zaterdag naar vrienden in Frankfurt gingen, een flink eind rijden. Halverwege verlieten we de Autobahn om in een schattig stadje wat te lunchen. Onderin het dal was een parkeerplaats met volop ruimte. De slagboom stond omhoog en ik vond een mooi plekje voor mijn Audi A4.
We liepen omhoog, bekeken het leuke kasteeltje, maakten een wandeling en genoten op een schaduwrijk terras van de Flammkuchen en een frisse Moselwein. Het leek wel vakantie, heerlijk. Na een uurtje was het tijd om de reis te vervolgen, en dus liepen we terug naar beneden. En daar gebeurde het…

Verhalen en marketingFraming als positieve teambuilding

Ik had altijd een negatieve smaak bij framing. Dat doen mensen die je ergens van willen overtuigen, maar daarbij niet de hele waarheid vertellen. Je hoort alleen de dingen die ervoor zorgen dat je denkt: “ja, daar zit wat in!”. Alles wat je op andere gedachten kan brengen wordt weggelaten. Buiten beeld gehouden. Buiten het frame.

voorbeelden van problemen in een verhaal7 volmaakte problemen voor een verhaal

Wist je dat een verhaal altijd een probleem moet bevatten? Zonder probleem is er niks aan. Moet je je Roodkapje voorstellen zonder Boze Wolf. Dat werkt niet hè? Er moet iets gebeuren dat het verhaal schwung geeft. Hier zijn 7 volmaakte problemen die je vaak in verhalen tegenkomt. Ter inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacyvoorkeur centrum