Verliefd in de schoolbank

4 februari 2013  |  Categorie: Persoonlijke verhalen

blankHet was in de 6e klas van de lagere school. Haar naam weet ik niet meer, maar dat ik met haar zou trouwen was zo klaar als een klontje.

Ze had prachtig golvend donkerblond haar en was altijd vrolijk. Elke dag had ze aandacht voor me, dat weet ik nog heel goed. Ze stelde veel vragen, waar ik natuurlijk gretig op inhaakte.

Beetje jammer dat ook de andere jongens haar erg leuk vonden. Ook zij kregen haar persoonlijke glimlach. Ook aan hen vertelde ze de prachtigste verhalen. Vaak zaten we dan in een grote groep ademloos naar haar te luisteren als ze weer eens vertelde over de avonturen van belangrijke figuren uit vervlogen tijden. Heerlijk vond ik het om bij haar stem weg te dromen en mee te reizen in de tijd…

Had jij ook zo’n juf?

Reacties

  1. blank Erik Mathlener schreef:

    Inderdaad, de hoogste tijd voor actie! Daarom ga ik samen met collega-verteller Nico Herwig trainingen verzorgen. Voor leerkrachten en docenten om te leren waarom, wanneer en hoe ze verhalen kunnen gebruiken in de lessen.

  2. blank Iris de Ruiter schreef:

    Ja mooi hè als een juf of een meester je zo met verhalen kan boeien. Het was mijn leraar Nederlands die mij met zijn verhalen meenam naar lang vervlogen tijden. Ridders te paard, jonkvrouwen die kastelen zaten te wachten…Verliefd was ik niet op hem, maar de liefde voor het vak heeft hij me wel gegeven. Zijn er heden ten dagen nog juffen of meesters die zo mooi kunnen verellen of krijgen de leraren en leraressen het vak vertellen niet meer aangeleerd? Dan worden wij ook een bedreigde groep… de aan de lippen van juf of meester hangende leerlingen die wegdromen bij de verhalen. Hoogste tijd om in actie te komen. De kinderen van nu gun je toch ook zo’n juf of meester!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacyvoorkeur centrum