Wat als het niet klopt?

1 juli 2013  |  Categorie: Authentiek leiderschap

eerlijk en open geeft vertrouwen en succesIk had mijn studie afgerond en was vol enthousiasme begonnen aan mijn eerste baan. Spannend hoor. Leren hoe het werkt in het bedrijfsleven. Gedreven deed ik mijn best en ik had er ongelofelijk veel plezier in. Toch zag ik ook dingen die ik gek vond. Of die me niet aanstonden.

Op een dag vroeg mijn manager me: “Hoe vind je het hier nu?”

Jong en onervaren als ik was gaf ik hem al mijn positieve en negatieve feedback. Hij keek neutraal. En zei uiteindelijk “Bedankt voor je kritiek. Blijf dat vooral tegen me zeggen!”. Er veranderde echter niets en ik raakte teleurgesteld in de man.

Het duurde nog lang voordat ik begreep wat er mis was. De mooie woorden werden met een glimlach uitgesproken, maar kwamen niet terug in gedrag of daden. Het klopte niet. Niet congruent.

Als leider ben je altijd een voorbeeld. Zeg wat je doet en doe wat je zegt. Wees open en laat wat van jezelf zien. Alleen leiders die betrouwbaar zijn, krijgen het vertrouwen en vinden gemakkelijk succes op hun weg.

Reacties

  1. Er is duidelijk een groot verschil tussen managers en leiders šŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacyvoorkeur centrum