We presteerden nog lang en gelukkig

23 september 2013  |  Categorie: Effectief samenwerken

Sprookjesboek over gebruik van verhalen bij veranderingen in de organisatie.Hoe ziet een keizer er naakt uit? Of hoe een rennende duim? Als kind maakte ik daar mijn eigen visuele voorstellingen bij. Ik verzon daarbij hele verhalen en stelde me de situaties in de sprookjes voor die mij werden verteld. Het gevolg? Ik leerde tal van lessen, ondanks dat ik het me niet realiseerde.

Het leuke is dat je dat ook op je werk kunt toepassen. Er is zelfs een boek over geschreven door Tjip de Jong en Simon van der Veer: We presteerden nog lang en gelukkig… Een sprookjesboek voor organisatieverbetering. Hierin staan die lessen van sprookjes centraal. Want, zo stellen de auteurs, sprookjes zijn magisch en bevatten niet alleen universele levenslessen, maar bieden organisaties tevens een intrigerende spiegel waarmee zij de eigen communicatie kunnen verbeteren. En inderdaad, ze hebben groot gelijk.

Lees hier mijn recensie over dit prachtige sprookjesboek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacyvoorkeur centrum