Wie wil er nou werken?

23 januari 2012  |  Categorie: Effectief samenwerken

Ik kom nauwelijks op de markt. Maar vorige week was ik er dan toch: achter de kraam, tussen de verkopers. Ik vond het geweldig. Ondanks de enorme toeloop van klanten, bleven de jongens en meiden van de kraam rustig en hielpen elke klant met vriendelijkheid en aandacht.

Gisteren had ik ze in een zaaltje vol. Allemaal noten- en olijvenverkopers die uiterst vroeg opstaan om de kraam klaar te zetten op de markt. Lange dagen waarop ze het ruwe weer staand doorbrengen. En wat zeggen ze? “Ik heb een prachtbaan. Fijne collega’s, supersfeer, heerlijke klanten, mooi product. Elke keer een leuke dag. Het voelt niet als werk.”

En toen moest ik ze gaan vertellen hoe ze de klanten kunnen wegjagen… Poeh. Gelukkig kunnen ze heel goed lachen. Tja, dat krijg je als je gelukkig bent in je werk. Mooi hè?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Voorkeuren

×