Zin in het weekend? Da’s niet best!

2 februari 2015  |  Categorie: Trots en bedrijfscultuur

werkplezier op maandag“Tell me why – I don’t like mondays” zong Bob Geldof. Wat is dat toch, dat veel mensen een zondagavond blues voelen? Maandags niet uit bed willen omdat ze naar het werk moeten? En zich om 8.45 met tegenzin over het parkeerterrein slepen?

Gelukkig is er een hele week positieve ontwikkeling. Van dinsdag naar woensdag en dan ben je al op de helft. Donderdag is nog fijner en de vrijdag…. ja, de vrijdag is top. De laatste werkdag van de week geeft eindelijk een goed gevoel. En dat wordt volop getwitterd.

Is jouw organisatie zo’n plek waar mensen liever niet zijn? Probeer dan het volgende: Luister op vrijdag naar hun verhalen. Hoor goed wat ze zaterdag of zondag gaan doen. Vraag ernaar. Ga in gesprek over datgene dat ze blijkbaar zoveel energie geeft. Wandelen in het bos, naar een popconcert gaan of met vrienden hangen op de bank. Een boek lezen, of op het voetbalveld trots zijn op zoonlief. Waarvan gaan ze schijnen?

Organiseer vervolgens een middag in een stimulerende omgeving, en bespreek met elkaar wat ze in die dingen aantrekt. Onderzoek samen wat je daarin gemeenschappelijk hebt. Wat is jullie gezamenlijke behoefte? Wat geeft jullie allen kracht?
Als je dat samen hebt gevonden en uitgesproken, dan gaat er iets op de werkvloer veranderen. Als je dat met respect en integriteit doet, en de uitkomsten daadwerkelijk gebruikt, dan zal er iemand op een keer zeggen: heerlijk, het is weer maandag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacyvoorkeur centrum