Zonder druk, ontspannen resultaat

4 juni 2013  |  Categorie: Trots en bedrijfscultuur

gekookt-ei-motivatie-vrijheid-kwaliteit1-300x225Jarenlang hadden ze een relatie. Niet echt in evenwicht. Dat resulteerde natuurlijk in wrijving en botsingen. En vaste patronen waar bijna niet uit te ontsnappen viel.

Bijvoorbeeld als ze bij het ontbijt een paar eitjes kookte. Hij had een strakke kwaliteitsnorm over gekookte eitjes: het eiwit moet hard zijn, het eigeel niet vast, maar ook niet te vloeibaar. Er precies tussenin.

Ze nam haar taak uiterst serieus, maar kreeg meestal te horen dat het wéér mislukt was. Ze deed natuurlijk steeds beter haar best, maar hoe meer ze dat deed, hoe beroerder het ging. De neerwaartse spiraal was daar.

Tegenwoordig is ze vrij. En als ze nu een eitje kookt, dan mislukt het nog een enkele keer. Oude gevoelens komen dan boven, maar overheersen niet. Ze merkt dat ze geen druk meer voelt om een perfect eitje te maken. Het gevolg laat zich raden: vrijwel elk eitje is perfect.

Wat mooi hè? Dat wijze lessen van thuis ook gewoon op kantoor gelden… Wat leer jij hiervan?

Reacties

  1. Erik de Ree schreef:

    Dat je “meisje” maar veel perfekte eitjes mag koken! Dat wens ik jullie toe.

    1. Erik Mathlener schreef:

      Dankjewel Erik! Van mij mag ze ook beroerde eitjes koken. Of helemaal geen eitjes. Als ze er maar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Voorkeuren