ZZP-ers zijn geen echte ondernemers

1 april 2013  |  Categorie: Marketing en klantenbinding

make-the-call1-198x300Dat heeft ABN Amro in een rapport geschreven, zegt nu.nl. Ik ben zelf een zzp-er, dus zo’n stelling prikkelt mij. Eenderde van de eenpitters zou opzien tegen acquisitie.

Okee, van de gedwongen zelfstandigen kan ik me dat goed voorstellen. Van de vrijwillige zzp-er zou ik een andere houding verwachten. Die gelooft immers heilig in wat hij/zij te bieden heeft. Die wil de wereld mooier maken door het anders te doen. Die geniet van de autonomie en pakt alle klaarliggende kansen op.

Ik ook. Ik vind het heerlijk om anderen te vertellen over storytelling. En te laten zien hoe het werkt, wat je ermee kunt. Te laten voelen wat er met je gebeurt als ik je een verhaal vertel. Niets mooiers dan een goed gesprek en een verhaal met iemand die je nog niet goed kent. Niets mooiers dan een onbekende enthousiast te maken voor de dingen waarmee je hem/haar kan helpen. Of het nou acquisitie is of niet.

En daarom deze oproep aan alle personeelloze zelfstandigen: stop met acquireren en vertel gewoon je verhaal. Begin voor de gein bij ABN Amro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacyvoorkeur centrum