Erik als mens

Erik als mens

Relaxed

Vroeger dacht ik dat mijn leven van een leien dakje gaat: nooit crises of zware problemen. Nu weet ik beter. Mijn relaxte levenshouding, nieuwsgierige ontdekkingstochten en positieve kijk zorgen ervoor dat ik eerder kansen zie dan problemen.
Positivo: alles komt altijd goed. Soms niet, dan was dat een wijze les. Beren op de weg? Ik zie ze niet. Wel kansen op mooie momenten. Ik stoot wel eens mijn neus hoor. Dan koop ik in een impulsieve bui de domeinnaam www.cursuscommunicatie.info en realiseer me een dag later dat ik daar eigenlijk niets mee kan.
Ik ben ontspannen en geloof in het goede van de mens. Naïef natuurlijk. Maar ik ben liever argeloos gelukkig dan foutloos verdrietig.

Elke zaterdag hielp ik mijn zwager bij de verbouwing van zijn oude huis. Er was ook een timmerman bij, die op een dag een nieuwe deur zou ophangen. Mijn zwager vroeg of ik dat ook kon.
“Nee,” zei ik, “ik heb nog niet genoeg fouten gemaakt.”
De timmerman keek me begrijpend aan.

Nieuwsgierig

Mijn nieuwsgierigheid is groot. Hongerig naar nieuwe kennis, antwoorden en andere manieren. Met veel plezier experimenteer ik, probeer het op een andere wijze, sla (letterlijk) een onbekende weg in omdat ik wil weten waar dat toe leidt.
Ik geloof in de filosofie Fouten Maken Moet. Doe het eerst een paar keer goed fout, zodat je de juiste lessen leert. Het is overigens wel handig om die fouten te maken in de situatie waar de gevolgen niet zo ernstig zijn.

Empathisch

Sprekers en storytellers mogen zichzelf graag horen praten. Ik ook. Mijn overtuiging is dat je eerst goed moet luisteren voordat je gaat vertellen. Gelukkig heb ik die kwaliteit.
Ik ben geïnteresseerd in andere mensen. In hun belevenissen, worstelingen en geluksmomenten. Dan luister ik terwijl de ander praat. Ik voel aan hoe het voor hem of haar moet zijn, en stel doordringende vragen. Mijn empathie en mijn eigen openhartigheid maken dat de gesprekken zeer persoonlijk kunnen worden.

Een greep uit mijn klantenkring

blank blank blank blank blank blank blank blank blank
Wie je nog meer voorgingen...

Privacyvoorkeur centrum