Mijn levensloop

Mijn levensloop

Creatieve ouders

Ik schaamde me wel eens voor mijn ouders, zo modern waren ze. Ze trokken zich niets aan van wat de buren ervan zouden denken, volgden geen modetrends en waren lid van de NVSH, Opzij en het Dagblad van het Noorden. Als peer-gevoelige tiener wens je een ander nest. Nu ben ik ze zó dankbaar!
Mijn vader was muzikant, technisch tekenaar en fotograaf. Ook schilderde hij (kunst en kozijnen) en was hij een vakman in houtbewerking. Hij deed dat met een nauwkeurig oog voor schoonheid en kwaliteit.
Mijn moeder wist dat ruimschoots te compenseren met haar slordige gemakkelijkheid. Zij had andere kwaliteiten: vergaderen, kletsen, zingen en cabaret. Origineel en maatschappelijk betrokken. Ze deed het met een nauwkeurig oog voor de mensen om haar heen.
Ze deelden hun eigenzinnigheid, emancipatie en de liefde voor de natuur. En de humor niet te vergeten!

Verrassend simpel

Wat een mooie genen heb ik gekregen. Ook ik bijt me vast in een project tot het goed is. Ook ik hou van een goede discussie en komisch geklets. Ik kan dingen versimpelen met mijn gewone taalgebruik. Enthousiast en met twinkelende oogjes vertel ik mijn verhalen. Als een kind kan ik optimistisch naar de wereld kijken. Ik geniet ervan om de zaak vanuit een absurde kant te benaderen.
Mijn verrassende perspectief verrijkt gesprekken. Ik stel scherpe en ontnuchterende vragen die anderen voor zich houden. De ongeschreven regels stel ik ter discussie. Ik doe soms gekke voorstellen. Met een nauwkeurig oog voor schoonheid en de mensen om mij heen.
“Jij kunt mensen bereiken”, zei een vriendin laatst tegen me. Mooi hè?

Van ict-er, projectleider en adviseur naar storyteller

Beroepsmatig ben ik begonnen als ict-vakman. Analyseren, ontwerpen, programmeren, dat soort technische dingen. Vanaf 1995 verschoof het accent naar projectleiding en uiteindelijk naar advisering. Dat betekende veel praten, coachen en presenteren. Ik leerde omgaan met klanten, gaf cursussen en leidde workshops. Ook pikte ik een oude hobby op: toneelspelen. De toneel- en improvisatielessen volgden snel.
2006 was een keerpunt. Tijdens een betoverende voorstelling van verhalenverteller Willem de Ridder vroeg ik me dolenthousiast af: zou ik dat ook kunnen? Een week later volgde ik een cursus “verhalen vertellen”. Later werd ik gevraagd aan te sluiten bij een professioneel vertellerscollectief.
Sindsdien sta ik geregeld op de planken als verhalenverteller. Ondertussen werd me duidelijk wat de kracht van storytelling is voor organisaties. Ik las boeken, keek films, zag en sprak storytellers, en speurde het internet af. Langzaam aan kreeg ik opdrachten om zakelijk verhalen te gebruiken. Het resultaat is een diversiteit aan lezingen, adviezen en trainingen die ik nu voor bedrijven en instellingen uitvoer.

Een greep uit mijn klantenkring

blank blank blank blank blank blank blank blank blank
Wie je nog meer voorgingen...

Privacyvoorkeur centrum