Reacties van klanten

Reacties van klanten

“Erik is flexibel, denkt vanaf het eerste moment mee én is zeer creatief in het bedenken van een passend verhaal. In de voorbereidingen let hij op de kleinste details. Alles om zijn optreden tot een succes te maken. Wij kunnen terugkijken op een bijzondere en succesvolle middag.”
Fleur Scheepmaker, Communicatie adviseur Schiphol Group

“Wij nuchtere Nederlanders zijn over het algemeen niet zo scheutig met superlatieven en prijzende woorden. Maar over deze avond kan ik – en ook de deelnemers – niets anders zeggen. Het was fantastisch. Inspirerend. Vernieuwend en toch herkenbaar. Boeiend van de eerste tot de laatste minuut. En je kunt er ook echt gelijk iets mee. Erik vertelde dat verhalen vertellen besmettelijk is. Ik geloof hem! Ik ben nu ook besmet. En fan.
Anita Toes, Coördinator Businessclub De Loopplank

“Erik is een zeer enthousiaste verhalenverteller. Ik zag hem bij een Schiphol-presentatie een prachtig verhaal vertellen, waarin ook onze Capi-winkel positief naar voren werd gebracht. Die middag vroeg ik hem of hij ook in het Engels kon vertellen. Onze internationale managers meeting stond in het teken van gedragsverandering. Erik heeft me goed gehoord en alles schitterend vertaald. Hij speelde een overtuigende rol als positieve klant. De bijeenkomst werd mede door zijn verhaal een groot succes. het was anders, vrolijk makend en effectief. Een aanrader!”
Peter Wiggers, Managing Director Royal Capi-Lux Holding BV

“Op een praktische manier neemt hij medewerkers mee in dit verhaal. Hij speelt in op de gevoelswereld van de medewerker. Down tot earth.”
Eeke Dankert, Beleidsadviseur Zorggroep Oude en Nieuwe Land)

“Erik Mathlener is een natuurtalent! Authentiek, rustig, helder, inspirerend en gewoon erg sympathiek. Deze week mocht ik een workshop van hem bijwonen, waar ik veel van geleerd én enorm van genoten heb. Ik kan het van harte aanbevelen dat ook eens te doen als je het prettig vindt om in klein gezelschap je verhaal nog beter te leren vertellen!”
Corina Blommendaal, Eigenaar Tekstwijs

“Mooi om te zien dat iedereen zo geboeid zat te luisteren. Je hebt werkelijk een talent in het overbrengen van een story!”
Froukje Kooistra, Manager Operations World Trade Center Leeuwarden

“Vanaf de eerste minuut weet Erik tijdens de training je aandacht vast te houden. Zijn verhalen roepen veel herkenning op. De tips zijn duidelijk. Hier kan ik wel wat mee. Mijn hoofd tolt alweer van de ideeën. Absolute aanrader!”
Nicole Gout, Marketing medewerker Nationale-Nederlanden

“Het mooie van Erik Mathlener is dat hij in de praktijk laat zien hoe je je eigen verhaal kunt versterken. Zijn coaching is superscherp en helpt je echt vooruit.”
Conrad van Pruijssen, Eigenaar Happy kids happy parents

“Ik vond het echt interessant. Storytelling heeft voor mij inhoud gekregen. En het leuk is: Erik wijst je heel mooi en waardevol op zaken die je goed doet en vooral ook wat je kunt verbeteren. Op zo’n manier dat je er echt mee aan de slag wilt gaan.”
Elyse Walter, trainer/coach C&B training and consulting

“De aanpak van Erik is vriendelijk, toegankelijk en effectief. Door zijn ervaring in zakelijke dienstverlening kan hij zich goed verplaatsen in de deelnemers en ontstaat er een mooie balans tussen emotie en resultaat. Zoek je een storyteller die mensen kan inspireren en verbinden, dan kan ik je Erik van harte aanraden!”
Laura Zschuschen, Facilitator Nationale-Nederlanden

Great practical tips on how to tell a story in a captivating way. Amazing how Erik held everybody’s attention with his story at the end of the workshop, whereas in many other workshops that’s the moment where people check their watches and get ready to go.”
Fernand Pors, Voorzitter Toastmasters Groningen

“In een workshop Storytelling heeft Erik mij enorm geholpen mijn verhaal op papier te zetten. Zijn creatieve ideeën, zijn expertise en zijn persoonlijkheid hebben op mij een positieve indruk gemaakt!”
Saskia Schotanus, eigenaar SAS Coaching en HR advies

“Je hebt ons op een ludieke wijze de spiegel voorgehouden.”
Gerard Tepper, Politie Basiseenheid Uithuizen

“Humoristisch met een subtiele eyeopener.”
Barber de Vries, Manager Skips Maritiem

“You were very funny. It gave me ideas and inspirations for teaching customer service to contractors here in the US.”
Jeffrey Scott, at Global Speakers Summit

“Erik begint zijn presentatie met een verhaal. Het verhaal krijgt ondersteuning van beelden van de presentatie. Ik kijk om me heen en zie dat alle luisteraars in volle aandacht horen wat Erik allemaal vertelt. Hij neemt ons mee, hij vertelt over Thailand. Hij vertelt zo dat ik bijna de strandbries door mijn haren voel strelen. Ik ruik bijna de zee, ik voel helemaal mee. Met grootse gebaren, en een aanstekelijke glimlach vertelt Erik. En na vijf minuten is dit verhaal afgelopen. Het leek bijna een sprookje….jammer dat het zo kort was!
Daarna legt Erik ons uit hoe het komt dat we zo werden meegenomen.
Een uurtje later is de workshop afgelopen en ik weet:

* een verhaal kan de sfeer veranderen
* een verhaal kan de emotie veranderen
* een verhaal kan betrokkenheid veranderen
* een verhaal kan gedrag veranderen

Erik vertelt wat de ingredienten zijn van een goed verhaal, hoe je dat kan vertellen en wanneer je een verhaal kan gebruiken ter ondersteuning van je goede producten en diensten.
En Erik, ik weet nu dat ik weer een hoop huiswerk erbij heb gekregen!”
Karin Veldhuizen, Eigenaar Watersportcamping Heeg

“Erik heeft een enthousiaste en onconventionele benadering.”
Jos Bredek, Docent Hanzehogeschool Groningen

“Erik scherpt op ludieke wijze het commerciële mes. Zijn interactieve presentatie prikkelde mij om direct aan de slag te gaan.”
Frank Zeinstra, Directeur GIBO-groep

“Wow, wat was het een inspirerende sessie over klantgericht werken.”
Gert van Ramshorst, Directeur Matthat

“Er was eens een verhalenverteller. Hij heette Erik Mathlener. Op een dag ontmoette Erik een beginnende verhalenvertelster. Ze zou op de 1e Vertel Verder Tocht in Leens een verhaal vertellen en ze had dat nog niet eerder gedaan.
Erik voelde aan hoe gespannen ze was en hij nam haar mee naar een museum. Daar leerde hij haar hoe je een verhaal in stapjes kunt vertellen. Hij deed het zo sprankelend dat ze begon te dansen! “Ho, ho”, zei Erik, “het zijn geen dansstapjes. Ik bedoel de stapjes in de opbouw van het verhaal.”
Met veel geduld bracht hij de verhalenvertelster steeds dichter bij haar eigen verhaal. Hij vroeg haar om de details te zien, te ruiken, te horen en zelfs te proeven. Het smaakte naar meer. Erik bemoedigde haar zo dat ze zichzelf steeds verder verbeterde en tot de kern kwam. Door zijn goede aanwijzingen waren haar zinnen geen woorden meer, maar een heuse belevenis.
De verhalenvertelster kreeg na 1 dag leren zoveel zelfvertrouwen, dat ze de volgende dag haar verhaal aan een groot publiek durfde te vertellen. Je rook de spanning in de zaal. Er ging een trilling door iedereen heen.
Het applaus was oorverdovend. Als je goed luistert, hoor je het applaus nog steeds. Erik verdient dat! En hij leeft nog lang en gelukkig! Helemaal als jij hem ook vraagt voor een workshop! (DOEN!)”
Monica de Vente

Een greep uit mijn klantenkring

blank blank blank blank blank blank blank blank blank
Wie je nog meer voorgingen...

Privacyvoorkeur centrum