Storytelling voor managers

medewerkers inspireren met een goed verhaal

Het probleem van de manager

Je motiveert en geeft complimenten. Je zorgt dat het een team is. Je neemt de tijd om je missie en visie uit te leggen. En toch…

Zoveel weerstand. Telkens gedoe. Het blijft trekken en duwen. Waarom is het zo moeilijk om je strategie tussen de oren te krijgen? Waarom begrijpen ze je niet?

Het ligt aan jezelf. Je zult zelf moeten veranderen. Patronen doorbreken. Het is tijd voor een andere leiderschapsstijl. Het is tijd voor storytelling.

Bel me voor een afspraak

Storytelling als leiderschapsstijl

Ik help mensen met het ontdekken van hun eigen verhaal, en hoe ze dat communiceren aan anderen door je persoonlijke waarden en je commitment te laten zien. Met voorbeelden uit je leven, zakelijk en privé. Het resultaat is verbluffend. Je komt meer zelfverzekerd over, je bent meer innemend, je wordt minder hard afgerekend bij vergissingen, je krijgt mensen met je mee. En dat alles met een paar verhalen…

Stap uit je comfort zone

Het werkt alleen als je lef hebt. Je moet wat van jezelf laten zien. Een beetje kwetsbaarheid is juist heel goed. Zorg dat mensen weten wat jou drijft, hoe je tikt en waar je van houdt. Soft? Beslist niet! Mensen als Martin Luther King, Steve Jobs en Barack Obama waren niet voor niets succesvol.

“Een goede leider heeft een heldere mening, een duidelijk geformuleerd beleid, en weet wie hij is en waar hij vandaan komt. Je kent z’n levensverhaal. Daardoor begrijpt men zijn normen en waarden.”
Buffy Wicks, campagnestrateeg van Barack Obama

En wees inspirerend

Medewerkers inspireer je door authentiek leiderschap. Wees de betrouwbare leider waar ze zich bij thuis voelen. Vertel eens een persoonlijke anekdote. Je mensen weten dan waar je voor staat, wat je drijft. In je verhalen herkennen ze je strijd, je emotie en je succes. Ze zien dat jij te vertrouwen bent en gaan daarom dolgraag met je mee. Door verhalen te vertellen krijg je enthousiaste, betrokken en hardwerkende teamleden.

En natuurlijk is het gewoon business!

Als je als manager het vertrouwen hebt verdiend dan kun je verder. Want door je boodschap in een verhaal te verpakken bereik je je zakelijke doelen met meer gemak. Met een goed verhaal kun je overtuigen, aanzetten tot actie en de samenwerking stimuleren.

Ik kan je helpen. Gewoon even bellen.

Een greep uit mijn klantenkring

blank blank blank blank blank blank blank blank blank
Wie je nog meer voorgingen...

Privacyvoorkeur centrum