Storytelling voor teams

Het perfecte team

Collega’s zullen goed samenwerken als ze elkaar vertrouwen, als ze een gezamenlijk doel hebben, en als ze zich gesteund en gewaardeerd voelen door het management. Bij al deze zaken kan storytelling een positieve bijdrage leveren.

Vertrouwen

Soms zie je dat collega’s elkaar vliegen afvangen, niet alles vertellen of zelfs tegenwerken. Als mensen elkaar vertrouwen en iets gunnen, dan gebeurt dat niet.
Kennen ze elkaar al goed? Ik bedoel als mens, niet alleen als collega. Stimuleer dat ze elkaar vertellen over wat ze belangrijk vinden, waarom ze bij de organisatie werken, wat ze drijft. Ze ontdekken kernwaarden in elkaar die ze bij zichzelf herkennen, en dat brengt mensen samen. In de workshop Drijfveren van het Team is dat precies wat gebeurt; de effecten bij de medewerkers zijn fantastisch!

Gezamenlijk doel

Niets brengt meer enthousiasme en drive dan een doel dat een team gezamenlijk wil halen. Geef ze dat doel! Maak duidelijk hoe hun wereld erdoor zal verbeteren en wat hun eigen individuele rol daarin is. Bijvoorbeeld met een veranderverhaal.

Waardering

Een derde factor die samenwerking en intrinsieke motivatie stimuleert is authentiek leiderschap. Daarmee bedoel ik dat de manager zijn/haar menselijke kant laat zien, bijvoorbeeld door persoonlijke verhalen of anekdotes. Medewerkers voelen zich veilig en gesteund. Men zal eerder geneigd zijn om voor de leidinggevende een tandje bij te zetten. Als deze enthousiaste werkhouding met een compliment wordt beloond, is de cirkel rond.

Een greep uit mijn klantenkring

blank blank blank blank blank blank blank blank blank
Wie je nog meer voorgingen...

Privacyvoorkeur centrum