Training
Manager, what’s your story?

elke leider heeft een goed verhaal nodig

Je moet een goed verhaal hebben

Wanneer zijn managers, medewerkers en klanten bereid om je te volgen in je visie, je strategie, je plan? Wanneer luisteren ze echt? Als ze je vertrouwen.

Maar hoe verdien je dat vertrouwen? 

In deze training ga je op zoek naar je persoonlijke verhalen waarmee je een kant van jezelf laat zien, die niet altijd expliciet naar voren komt. De kwetsbaarheid van zulke verhalen demonstreert dat je een sterke en betrouwbare manager bent.

Goed leiderschap draait om vertrouwen

Vertel daarom juist als leider krachtige en persoonlijke verhalen. Het vertrouwen in jou zal groeien. En als je het op een boeiende en innemende manier kunt vertellen, worden de dingen je gegund. Belangrijk is dat je jezelf laat zien: wie ben je, waar kom je vandaan, wat zijn je waarden, wat drijft je?

Unieke business storytelling methode

Overtuigen doe je niet alleen met argumenten. Mensen willen pas iets van je aannemen als ze je vertrouwen. Daarom is storytelling onmisbaar in je communicatie, omdat je tussen de regels door laat zien wie je bent, waar je in gelooft en wat je drijft. In de HeartBeat Storytelling Methode staan daarom echtheid, authenticiteit en beleving centraal. Iedereen kan wel een leuke anekdote vertellen, maar een verhaal heeft pas overtuigingskracht als je het met beleving en echte emotie vertelt. Hoe je dat doet, leer ik je graag.

Resultaten van je nieuwe communicatie skills


 • Je wordt een ontspannen, authentieke en overtuigende verteller
 • Anderen luisteren aandachtig naar wat je te zeggen hebt
 • Anderen krijgen meer vertrouwen in jou
 • Anderen staan open voor jouw ideeën
 • Je krijgt meer voor elkaar

Persoonlijke aandacht

Doordat de groep lekker klein is (maximaal 6 deelnemers), is er veel ruimte voor je ontwikkeling. Je kiest een eigen casus waarmee je de cursus doorloopt. Daarmee doe je diverse storytelling-oefeningen, met zijn tweeën in een breakout room, of 'klassikaal' voor de groep. De feedback die je krijgt is positief, opbouwend en eerlijk. Daar kun je wat mee!

"Als iemand zich niet laat kennen, dan kun je 'm ook niet volgen."
Claudia de Breij

Opbouw van de training

Het vertellen van persoonlijke verhalen (en de emoties die daarbij horen), is echter niet altijd gemakkelijk. Daarom bouwen we dat in de training langzaam op. Om die vaardigheid en durf te bestendigen, zit er een pauze van een paar weken in de training. Dat is waardevolle reflectietijd, waarin je verder werkt aan je verhaal.

Deel 1: Vertrouwen in je verhaal (één dagdeel live trainen)

Deze eerste workshop zal de geheimen van het verhalen vertellen onthullen. Waarom willen mensen zo graag een verhaal horen, geloven ze elk woord ervan en geloven ze daarom de verteller? Je krijgt mooie voorbeelden te zien van management-by-storying-around, die het overtuigende bewijs vormen van de correlatie tussen storytelling en vertrouwen.

 • De krachtige effecten van verhalen
 • Experimenteer met een waargebeurd verhaal
 • The Game of Trust
 • Waar moet jouw verhaal over gaan?
 • Opdracht: ontdek je persoonlijke verhaal
 • De universele storytelling-principes die altijd werken
 • Verhalende elementen die het verhaal spannend maken
 • Opdracht: schrijf je verhaal uit, stuur het in, en ontvang persoonlijke feedback

Deel 2: Reflectie en uitwerking

Je hebt twee weken de tijd om verder te werken aan datgene dat je wilt vertellen. Je schrijft je verhaal uit en krijgt persoonlijke feedback. Als je vragen of hulp nodig hebt, kun je me bellen of mailen. Vaak is 15 minuten aan de telefoon genoeg om weer nieuwe ideeën te genereren.

Deel 3: Authentiek, overtuigend en boeiend vertellen (één dagdeel live trainen)

In een live workshop komen we weer bij elkaar en oefen je met het boeiend vertellen van je verhaal. Je krijgt een reeks tips en trucs om een boeiende storyteller te zijn. Vervolgens vertelt ieder zijn of haar verhaal. Je krijgt feedback op de manier van vertellen (lichaamstaal, stemgebruik, gebaren) en hoe je het verhaal écht tot leven brengt. Misschien krijg je de vraag om een deel nog eens op een andere manier te vertellen. En natuurlijk leer je door naar anderen te kijken en te luisteren. Je gaat beleven wat voor jou werkt en wat niet.

 • Praktische tips van een storyteller
 • Hoe begin je, hoe sluit je af?
 • Lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen, handgebaren, stemgebruik
 • Breng het verhaal tot leven
 • Authentiek vertellen zonder te acteren
 • Vertellen en verbeteren door persoonlijke feedback

Trainingsdata van de workshopserie


>Deze training wordt binnenkort ingepland juni/juli 2023.

Inbegrepen


 • Tussen beide workshops door: persoonlijke begeleiding via telefoon en e-mail
 • Kleine groep van maximaal 6 deelnemers
 • Inclusief het boek "Storytelling in drie bedrijven"
 • Certificaat
 • Na afloop gratis persoonlijke coaching bij een verhaal
 • Investering: € 395 exclusief btw

Investering

Voor slechts 395 euro excl. btw doe je mee.

Een storyteller die spreekt, traint en coacht

Ik heb meer dan 20 jaar gewerkt als projectmanager en consultant. In die rol heb ik veel met klanten gesproken, presentaties gegeven en trainingen verzorgd. Tot ik 'besmet' raakte met het Storytelling-virus. Sindsdien gebruik ik dit geweldige instrument in presentaties op congressen en bedrijfs­bijeenkomsten, en leer ik het anderen in workshops en trainingen.
Ik ben auteur van het praktische boek Storytelling in drie bedrijven en mede-oprichter van het Storytelling Gilde.

blank

Duidelijk en sympathiek

Natuurlijk hoor je van me wat je al goed doet. Maar eerlijk is eerlijk, ik zal je ook vertellen wat er verbeterd kan worden. Je hebt aan mij een eerlijke en soms confronterende trainer die maar één ding voor ogen heeft: jou veranderen in een hele goede spreker, verteller of leider.
Tegelijkertijd ben ik heel aardig hoor, het is bij mij absoluut veilig en vertrouwd. Ik begrijp goed dat het lastig kan zijn om meer van jezelf te geven dan je gewend bent. Vaak ben ik onder de indruk van de prachtige verhalen die in de trainingen naar boven komen, of ben ik even stil omdat iemand dapper een persoonlijk verhaal vertelt.

Wat anderen zeggen

Hieronder een kleine greep uit de vele reacties van deelnemers die je voorgingen.Zeer inspirerende, interactieve en verhelderende training, raad ik iedereen aan! Erik weet (digitaal) een prettige sfeer neer te zetten, neemt voldoende tijd voor oefeningen en geeft feedback die je echt verder helpt.

Birgit Kuilenberg, Docent, Hanzehogeschool


Ongelofelijk hoeveel een mens kan leren in 4 online sessies van anderhalf uur! Erik heeft een vlotte, veilige en humoristische manier om je binnen de kortste keren een écht pakkend verhaal te laten vertellen. En leert je daarbij, niet onbelangrijk, te benadrukken wat de boodschap is die je uiteindelijk met je verhaal over wilt brengen. Kortom: een aanrader! Gun het jezelf en je gehoor om een betere verteller te worden.

Kaat Vink, Calamiteitenonderzoeker


Net een online storytelling training afgerond bij Erik Mathlener en ik ben enthousiast! Kan deze training van harte aanbevelen. Erik creëert een veilige omgeving om te oefenen in het vertellen van verhalen. Hij heeft een hele duidelijke opbouw in zijn training waarin hij je meeneemt in de basis van het verhalen vertellen. Daarnaast deelt hij veel tips and tricks over hoe en waar verhalen te vinden, hoe je ze kunt versterken en kunt vertellen. Erik is erg enthousiast en deskundig. Leuk hoor, doen!

Selma van Dijk, Leadership Coach, EveryStep Coaching


Wat was het een super leuke en inspirerende workshop! Ik pas het direct toe in mijn werk voor het ziekenhuis. Erg blij mee!

Hedwich Rinkes, Programmamanager, Ziekenhuis Tjongerschans

Inschrijven   Pdf downloaden   Deze pagina e-mailen


In-company workshop

Hoe mooi is het om dit samen met collega’s te ervaren. Je leert elkaar van een andere kant kennen én waarderen! Vraag naar de mogelijkheden voor een aantrekkelijke in-company training. Van een dagdeel tot een traject.
Neem contact op

Persoonlijke coaching

Vind je het prettiger om één op één begeleid te worden in het verbeteren van je leiderschap? Kies dan je personal coach. Je krijgt alle aandacht en we kunnen intensief werken aan jouw authentieke communicatie.

Privacyvoorkeur centrum