Storytelling Practicum

Oefenen met verhalen vertellen

Vergroot je inspiratiekracht

Oefenen, oefenen, oefenen. Je krijgt volop begeleiding en feedback om jouw storytelling-vaardigheid geweldig te laten groeien.


  • Alle storytelling geheimen voor jou op een rijtje (online)
  • Schrijf je verhaal uit, met één-op-één hulp van mij (thuis)
  • Diepgaand in de groep oefenen met het vertellen (bijeenkomst)

Volop oefenen met je storytelling

Dit practicum is bedoeld voor mensen die al een training storytelling gevolgd hebben, of die op eigen kracht al eens een verhaal hebben gebruikt. Het is zeer leerzaam voor iedereen die beter, bondiger en boeiender een boodschap wil overbrengen. Je krijgt precies die hulp, aandacht en kritische feedback die jij nodig hebt.

Dit is je winst…

De belangrijkste winst is dat je zelfverzekerder wordt als je in een zakelijke setting een verhaal vertelt. Samen hebben we jouw casus onderzocht, en zo heb je van dichtbij ervaren hoe makkelijk het kan zijn. De echte storytelling-geheimen ontdek je door m’n feedback en de regelmatige vraag ‘doe het nog eens, maar nu zo…’ Je herhaalt de technieken en krijgt het echt in de vingers. Het vertellen van een verhaal wordt steeds gemakkelijker, authentieker en overtuigender. Je zult vaker besluiten een verhaal te gebruiken, en je krijgt méér impact bij je teamleden of leidinggevenden!

Meld je nu aan

1. Storytelling op een rijtje

We beginnen met een online startsessie waarin je de andere deelnemers snel leert kennen. Op een leuke en interactieve manier vatten we de business storytelling samen: een boodschap in een verhaal verpakken en dat op een boeiende manier vertellen zodat mensen enthousiast worden van je boodschap.

2. Verhaal uitwerken

Je krijgt heldere instructies voor je thuisopdracht. Vindt een verhaal bij je casus, en maak hem zo krachtig als je kunt. We mailen of bellen zodat ik je kan helpen waar nodig. Als het klaar (genoeg) is, stuur je ‘ m op en krijg je persoonlijke feedback, tips & tricks van me.

3. Het storytelling-practicum

Een paar weken later hebben we een live ontmoeting. Dit is het moment! Je mag je verhaal vertellen aan de groep. Doordat we lekker de tijd hebben, kunnen we diep gaan in de reflectie. Ik hou je een eerlijke spiegel voor, en geef je professionele tips om je manier van vertellen sterk te verbeteren. Alles om echt te leren en vooruitgang te boeken (wees gerust, ik ben heel aardig). Je krijgt meerdere keren de vloer om je skills fijn te slijpen. Denk aan gebaren, mimiek, stemgebruik, pauzes, overtuigingskracht, inleving, authenticiteit, etc.

Een live bijeenkomst… en Corona dan?
Terechte vraag. Ik wil ook niet ziek worden. Daarom ben ik uiterst kritisch in de keuze van de ruimte: goede ventilatie, raam open en lekker groot zodat we met gemak op 2 meter afstand blijven. Breng voor de zekerheid een warme trui mee, het is tenslotte november dan. Heb je klachten? Blijf dan thuis. Uiteraard mag je dan een andere keer komen.

Wie is je storytelling trainer

Ik ben Erik Mathlener en heb jaren gewerkt als projectmanager en consultant. Zakelijk veel met klanten gesproken, presentaties gegeven en trainingen verzorgd. 14 jaar geleden ben ik ”besmet” geraakt met Storytelling en sindsdien gebruik ik dit geweldige instrument in presentaties op congressen en bedrijfsbijeenkomsten. En natuurlijk leer ik het anderen in workshops en trainingen. Ik ben auteur van het praktische boek ”Storytelling in drie bedrijven”, mede-oprichter van het Storytelling Gilde en TEDx sprekerscoach.

Open inschrijving

Ben je er klaar voor? Meld je dan aan. In een klein groepje leer je de kneepjes. Na afloop van het practicum krijg je een certificaat en kun je kosteloos nog drie maanden lang van mijn hulp en advies gebruik maken. Kijk hier voor de voorwaarden

  • 30 oktober 2020 van 13.30 tot 14.30 uur:  online startsessie via Zoom
  • In de weken tot het practicum: ik help je één-op-één met je verhaal
  • 18 november 2020 van 13.30 tot 17.00 uur: practicum in Huis Ter Hansouwe (Peize)
  • Maximaal 4 deelnemers
  • Investering: €295  (oud-deelnemer? Je krijgt 15% korting en betaalt slechts €249)*

* Bedragen zijn exclusief btw

In-company workshop

Hoe mooi is het om dit samen met collega’s te ervaren. Je leert elkaar van een andere kant kennen én waarderen! Vraag naar de mogelijkheden voor een aantrekkelijke in-company training. Van een dagdeel tot een traject.

Vertel me meer

Persoonlijke coaching

Vind je het prettiger om één op één begeleid te worden in het verbeteren van je storytelling-vaardigheden? Kies dan je personal coach. Je krijgt alle aandacht en we kunnen intensief werken aan jouw zakelijke vertelkunst.

Vertel me meer

Een greep uit mijn klantenkring

blank blank blank blank blank blank blank blank blank
Wie je nog meer voorgingen...

Privacy Voorkeuren

×