Workshop
Overtuigen met Storytelling

Versterk je communicatie skills met de HeartBeat storytelling methode.
Overtuigen en beïnvloeden met een goed verhaal.

Een goed verhaal overtuigt wél

Hoe maak je iemand enthousiast voor je visie, strategie of plan als argumenten niet werken? Wat doe je als ze niet warm worden van je koude cijfers?
Gebruik dan de overtuigingskracht van het verhaal. Emoties, beelden en herkenning hebben veel meer impact dan je denkt!

● 4 Workshops van 1½ uur ● Online in Zoom (maar dan met volle interactie) ● Maximaal 6 deelnemers ● Boek “Storytelling in drie bedrijven” thuisgestuurd ● Na afloop 3 maanden support ● € 295 exclusief btw

Doelgroep

Deze serie Storytelling-workshops is gericht op mensen, die anderen in de organisatie willen meenemen in hun visie, strategie of ideeën. Bijvoorbeeld als je manager of projectleider bent. Of als je als teamlid je geweldige idee wil pitchen aan collega's. Wat je rol ook is, als jij een boodschap hebt, die verkondigd moet worden, dan heb je beslist een goed verhaal nodig!

Unieke business storytelling methode

Overtuigen doe je niet alleen met argumenten. Mensen willen pas iets van je aannemen als ze je vertrouwen. Daarom is storytelling onmisbaar in je communicatie, omdat je tussen de regels door laat zien wie je bent, waar je in gelooft en wat je drijft. In de HeartBeat Storytelling Methode staan daarom echtheid, authenticiteit en beleving centraal. Iedereen kan wel een leuke anekdote vertellen, maar een verhaal heeft pas overtuigingskracht als je het met beleving en echte emotie vertelt. Hoe je dat doet, leer ik je graag.

Resultaten van je nieuwe communicatie skills


 • Anderen luisteren aandachtig naar wat je te zeggen hebt
 • Anderen krijgen meer vertrouwen in jou
 • Anderen staan open voor jouw ideeën
 • Je ervaart minder stress bij het presenteren van je plannen
 • Je bereikt je (zakelijke) doelen sneller

Persoonlijke aandacht

Doordat de groep lekker klein is (maximaal 6 deelnemers), is er veel ruimte voor je ontwikkeling. Je kiest een eigen casus waarmee je de cursus doorloopt. Daarmee doe je diverse storytelling-oefeningen, met zijn tweeën in een breakout room, of 'klassikaal' voor de groep. De feedback die je krijgt is positief, opbouwend en eerlijk. Daar kun je wat mee!

Hoe leer je makkelijker overtuigen en beïnvloeden?

Je doorloopt 4 workshops waarin theorie, afkijken en uitproberen elkaar afwisselen. Met de feedback die je krijgt, ontwaak je de storyteller in jezelf. Je leert hoe business storytelling werkt, welke verhalen je kunt gebruiken en hoe je ze krachtig maakt en boeiend overbrengt. In deze workshops werk je aan je overtuigingskracht door zelf te oefenen met verhalen.

Workshop 1: Storytelling Fundamentals

Deze workshop laat je ervaren wat een goed verhaal met iemand doet. Na afloop weet je hoe je een simpele anekdote boeiend maakt en zie je kansen om storytelling in je eigen werk te gebruiken en je doel te bereiken. Je wordt geïnspireerd door diverse sprekende voorbeelden van business storytelling.

 • Wat is storytelling nu eigenlijk?
 • Meer overtuigingskracht bij het pitchen
 • De Story Heartbeat
 • 3 Praktische verhaalsoorten
 • Het verhaal als boodschapper
 • Experimenteren met een waargebeurde anekdote
 • Vertellen en verbeteren door persoonlijke feedback

Workshop 2: Verpak je boodschap in een verhaal

Met welke anekdote of verhaal kun je je boodschap overbrengen? Je krijgt methoden aangereikt om het perfecte verhaal boven water te halen. En omdat je anderen wilt overtuigen, enthousiasmeren of een belangrijk inzicht wil geven, zal er een duidelijke boodschap of les in het verhaal moeten zitten. Een beetje verstopt, maar toch voldoende transparant zodat mensen precies die boodschap oppikken.

 • Bronnen van (jouw) verhalen
 • Methoden om verhalen naar boven te halen
 • Selectiecriteria voor het juiste verhaal
 • Hoe zorg je dat men de beoogde boodschap eruit haalt
 • Vertellen en verbeteren door persoonlijke feedback

Workshop 3: Geef je verhaal power

Je maakt je verhaal krachtig door speciale narratieve elementen te gebruiken. Anders blijft het een saaie opsomming van en toen… en toen… situaties. Je wordt in deze module ingewijd in de geheimen van een goed verhaal. Spoiler alert: hierna doorzie je alle films en series, want ook Hollywood en Netflix gebruiken deze bewezen story-elements waardoor mensen de tv niet kunnen uitzetten.

 • Aandacht pakken met een sterke opening
 • Zo maak je het filmisch
 • Timing en verhaallengte
 • Personages
 • De personal touch
 • Tips die je nergens anders krijgt

Schrijf je verhaal uit, stuur het op, en je krijgt persoonlijke feedback en tips om je verhaal nog sterker te maken.

Workshop 4: Vertel als een storyteller

In de laatste module focussen we op het vertellen zelf. We kijken naar de voorbereiding, de manier van vertellen, en hoe je je business-doel bereikt met je verhaal. De sessie bestaat uit veel vertellen, feedback krijgen, opnieuw proberen en leren van hoe anderen het doen. Je ervaart wat overduidelijk wél werkt, en wat niet.

 • Online, aan de vergadertafel, of voor de zaal
 • Hoe vergeet je niets?
 • Bruggetjes tussen verhaal en business
 • Lichaamstaal en stemgebruik
 • Maak het echt, geen toneelspel!
 • Zorg dat ze de boodschap oppikken
 • Vertellen en verbeteren door persoonlijke feedback

Trainingsdata van de workshopserie

De training wordt binnenkort weer ingepland.
Wil je op de hoogte gehouden worden, stuur dan even een berichtje.

Inbegrepen


 • Maximaal 6 deelnemers
 • Na elke workshop een hand-out
 • Het boek Storytelling in drie bedrijven gratis thuisgestuurd
 • Na afloop gratis persoonlijke coaching bij een verhaal
 • Certificaat

Investering

Voor slechts € 295 exclusief btw doe je mee.

Een storyteller die spreekt, traint en coacht

Ik heb meer dan 20 jaar gewerkt als projectmanager en consultant. In die rol heb ik veel met klanten gesproken, presentaties gegeven en trainingen verzorgd. Tot ik 'besmet' raakte met het Storytelling-virus. Sindsdien gebruik ik dit geweldige instrument in presentaties op congressen en bedrijfs­bijeenkomsten, en leer ik het anderen in workshops en trainingen.
Ik ben auteur van het praktische boek Storytelling in drie bedrijven en mede-oprichter van het Storytelling Gilde.

Duidelijk en sympathiek

Natuurlijk hoor je van me wat je al goed doet. Maar eerlijk is eerlijk, ik zal je ook vertellen wat er verbeterd kan worden. Je hebt aan mij een eerlijke en soms confronterende trainer die maar één ding voor ogen heeft: jou veranderen in een hele goede spreker, verteller of leider.
Tegelijkertijd ben ik heel aardig hoor, het is bij mij absoluut veilig en vertrouwd. Ik begrijp goed dat het lastig kan zijn om meer van jezelf te geven dan je gewend bent. Vaak ben ik onder de indruk van de prachtige verhalen die in de trainingen naar boven komen, of ben ik even stil omdat iemand dapper een persoonlijk verhaal vertelt.
onlive workshop business storytelling met Erik Mathlener

Wat anderen zeggen

Hieronder een kleine greep uit de vele reacties van deelnemers die je voorgingen.Zeer inspirerende, interactieve en verhelderende training, raad ik iedereen aan! Erik weet (digitaal) een prettige sfeer neer te zetten, neemt voldoende tijd voor oefeningen en geeft feedback die je echt verder helpt.

Birgit Kuilenberg, Docent, Hanzehogeschool


Ongelofelijk hoeveel een mens kan leren in 4 online sessies van anderhalf uur! Erik heeft een vlotte, veilige en humoristische manier om je binnen de kortste keren een écht pakkend verhaal te laten vertellen. En leert je daarbij, niet onbelangrijk, te benadrukken wat de boodschap is die je uiteindelijk met je verhaal over wilt brengen. Kortom: een aanrader! Gun het jezelf en je gehoor om een betere verteller te worden.

Kaat Vink, Calamiteitenonderzoeker


Net een online storytelling training afgerond bij Erik Mathlener en ik ben enthousiast! Kan deze training van harte aanbevelen. Erik creëert een veilige omgeving om te oefenen in het vertellen van verhalen. Hij heeft een hele duidelijke opbouw in zijn training waarin hij je meeneemt in de basis van het verhalen vertellen. Daarnaast deelt hij veel tips and tricks over hoe en waar verhalen te vinden, hoe je ze kunt versterken en kunt vertellen. Erik is erg enthousiast en deskundig. Leuk hoor, doen!

Selma van Dijk, Leadership Coach, EveryStep Coaching


Wat was het een super leuke en inspirerende workshop! Ik pas het direct toe in mijn werk voor het ziekenhuis. Erg blij mee!

Hedwich Rinkes, Programmamanager, Ziekenhuis Tjongerschans

Inschrijven   Pdf downloaden   Deze pagina e-mailen


In-company workshop

Hoe mooi is het om dit samen met collega’s te ervaren. Je leert elkaar van een andere kant kennen én waarderen! Vraag naar de mogelijkheden voor een aantrekkelijke in-company training. Van een dagdeel tot een traject.
Neem contact op

Persoonlijke coaching

Vind je het prettiger om één op één begeleid te worden in het verbeteren van je presentatie-techniek? Kies dan je personal coach. Je krijgt alle aandacht en we kunnen intensief werken aan jouw vertelkunst.

Privacyvoorkeur centrum