Oefenen met verhalen vertellen

Vergroot je inspiratiekracht

Oefenen, oefenen, oefenen. Je krijgt volop begeleiding en feedback om jouw storytelling-vaardigheid geweldig te laten groeien.


 • Alle storytelling geheimen voor jou op een rijtje (online)
 • Schrijf je verhaal uit, met één-op-één hulp van mij (thuis)
 • Diepgaand in de groep oefenen met het vertellen (bijeenkomst)

Volop oefenen met je storytelling

Dit practicum is bedoeld voor mensen die al een training storytelling gevolgd hebben, of die op eigen kracht al eens een verhaal hebben gebruikt. Het is zeer leerzaam voor iedereen die beter, bondiger en boeiender een boodschap wil overbrengen. Je krijgt precies die hulp, aandacht en kritische feedback die jij nodig hebt.

Dit is je winst…

Je wordt zelfverzekerder om in een zakelijke setting een verhaal te vertellen. Samen hebben we jouw casus onderzocht en heb je ervaren dat je het kunt. De echte storytelling-geheimen hoor je in de feedback en de regelmatige vraag ‘doe het nog eens, maar nu zo…’ Je herhaalt de technieken en krijgt het echt in de vingers. Het vertellen van een verhaal wordt steeds gemakkelijker, authentieker en overtuigender. Je zult vaker besluiten een verhaal te gebruiken. En zo heb je méér impact bij je teamleden of leidinggevenden!

Meld je nu aan

1. Storytelling op een rijtje

We beginnen met een online startsessie waarin je de andere deelnemers snel leert kennen. Op een leuke en interactieve manier vatten we de business storytelling samen: een boodschap in een verhaal verpakken en dat op een boeiende manier vertellen zodat mensen enthousiast worden van je boodschap.

2. Verhaal uitwerken

Je krijgt heldere instructies voor je thuisopdracht. Vind een verhaal bij je casus, en maak hem zo krachtig als je kunt. We mailen of bellen zodat ik je kan helpen waar nodig. Als het klaar (genoeg) is, stuur je ‘ m op en krijg je persoonlijke feedback, tips & tricks van me.

3. Het storytelling-practicum

Een paar weken later hebben we een live ontmoeting. Dit is het moment! Je mag je verhaal vertellen aan de groep. Doordat we lekker de tijd hebben, kunnen we diep gaan in de reflectie. Ik hou je een eerlijke spiegel voor, en geef je professionele tips om je manier van vertellen sterk te verbeteren. Alles om echt te leren en vooruitgang te boeken (wees gerust, ik ben heel aardig). Je krijgt meerdere keren de vloer om je skills fijn te slijpen. Denk aan gebaren, mimiek, stemgebruik, pauzes, overtuigingskracht, inleving, authenticiteit, etc.

Wie is je storytelling trainer

Ik ben Erik Mathlener en heb jaren gewerkt als projectmanager en consultant. Zakelijk veel met klanten gesproken, presentaties gegeven en trainingen verzorgd. 15 jaar geleden ben ik ”besmet” geraakt met Storytelling en sindsdien gebruik ik dit geweldige instrument in presentaties op congressen en bedrijfsbijeenkomsten. En natuurlijk leer ik het anderen in workshops en trainingen. Ik ben auteur van het praktische boek ”Storytelling in drie bedrijven”, mede-oprichter van het Storytelling Gilde en TEDx sprekerscoach.

Open inschrijving

Ben je er klaar voor? Meld je dan aan. In een klein groepje leer je de kneepjes. Na afloop van het practicum krijg je een certificaat en kun je kosteloos nog drie maanden lang van mijn hulp en advies gebruik maken. Kijk hier voor de voorwaarden

 • Deel 1 – Online startsessie via Zoom
 • Deel 2 – in twee weken help ik je één-op-één met je verhaal
 • Deel 3 – Practicum LIVE
 • Maximaal 6 deelnemers
 • Investering: €295  (oud-deelnemer? Je krijgt 15% korting en betaalt slechts €249)*

* Bedragen zijn exclusief btw


  In-company workshop

  Hoe mooi is het om dit samen met collega’s te ervaren. Je leert elkaar van een andere kant kennen én waarderen! Vraag naar de mogelijkheden voor een aantrekkelijke in-company training. Van een dagdeel tot een traject.

  Vertel me meer

  Persoonlijke coaching

  Vind je het prettiger om één op één begeleid te worden in het verbeteren van je storytelling-vaardigheden? Kies dan je personal coach. Je krijgt alle aandacht en we kunnen intensief werken aan jouw zakelijke vertelkunst.

  Vertel me meer

  Een greep uit mijn klantenkring

  blank blank blank blank blank blank blank blank blank
  Wie je nog meer voorgingen...

  Privacyvoorkeur centrum