Workshop
Presenteren met Storytelling

Inspirerend presenteren zonder PowerPoint.
Met de HeartBeat storytelling methode krijg je de aandacht die je verdient.

Creatief presenteren zonder PowerPoint

Hoe geef je een fascinerende en inspirerende presentatie? Hoe voorkom je dat ze liever op hun mobiel zitten? Wat is het geheim waardoor ze je boodschap begrijpen én er iets mee doen? Gebruik de aantrekkingskracht van een verhaal!

Maak jouw presentatie net zo verslavend als een Netflix-serie.

● Eén-daagse workshop ● Live in een monumentale trainingsruimte ● Maximaal 6 deelnemers ● Boek “Storytelling in drie bedrijven” ● Na afloop 3 maanden support ●  € 495 exclusief btw Jubileumkorting! Nu € 395 exclusief btw.

Goede sprekers zijn storytellers

Door hun manier van vertellen, betoveren ze hun publiek betoveren dat op het puntje van de stoel zit. Volledige aandacht en - nog belangrijker - de boodschap komt binnen. Daarom is storytelling de beste presentatie-techniek. Na een workshop van één dag kan jij het ook.

Doelgroep

Deze één-daagse training is gericht op mensen, die boeiender, bondiger en zelfverzekerder willen presenteren. Vind je je eigen presentaties saai of langdradig, en merk je dat mensen afhaken? Ben je bang dingen te vergeten of ben je gespannen als je voor een groep moet spreken? Of komt je boodschap niet echt bij ze binnen? Dan is het tijd voor storytelling in je presentatie!

Resultaten van je nieuwe presentatievaardigheden


 • Je presentaties zijn verfrissend, anders dan anders
 • Ze luisteren aandachtig naar wat je te zeggen hebt
 • Je spreekt authentiek en je wordt geloofd
 • Je boodschap wordt begrepen en... omarmd!
 • Je vindt presenteren een stuk leuker

Presentatietraining met veel persoonlijke aandacht

Doordat de groep lekker klein is (maximaal 6 deelnemers), is er veel ruimte voor je ontwikkeling. Je kiest een eigen casus waarmee je de cursus doorloopt. Daarmee doe je diverse storytelling-oefeningen, in tweetallen en voor de groep. De feedback die je krijgt is positief, opbouwend en eerlijk. Daar kun je wat mee! Je maakt je eigen presentatie pakkend en indrukwekkend. Na afloop ga je naar huis met een krachtige professionele presentatie, die je de volgende dag kunt gebruiken.

Charisma, presenteren en storytelling

Zo ontwikkel je charisma!

Goed nieuws: charisma kun je leren en trainen. Ontdek de 7 vaardigheden die je maar beter ontwikkelt zodat men jou als charismatisch ervaart.

Overtuigend presenteren: begin bij het begin

Vergeet powerpoint nog even! Geef eerst antwoord op drie essentiële vragen. Dat is de kickstart voor de inhoud van je presentatie, en geven je de garantie dat je impact gaat hebben.

Hoe werkt storytelling

Een goed verteld verhaal is aantrekkelijk en heeft overtuigingskracht, veel meer dan feiten, cijfers en argumenten. Hoe komt dat? Wat is het geheim van een goed verhaal? En wat zijn de do's en don'ts bij de toepassing van storytelling in een presentatie?

Je boodschap overbrengen via een verhaal

Welk soort verhaal

Je wilt een kort verhaal waarmee je jouw boodschap helder en ondubbelzinnig overbrengt. Wat voor verhalen zijn dat? Je krijgt voorbeelden en oefeningen bij 3 praktische verhaalsoorten.

Op zoek naar een goed verhaal

Er zijn diverse manieren om het meest passende verhaal te vinden. Je gaat twee verschillende zoekmethoden toepassen, zodat je gegarandeerd een goed verhaal vindt om je boodschap over te brengen.

Geheime elementen die er een inspirerend verhaal van maken

Zelfs de meest nietszeggende anekdote kun je versterken tot een fascinerend verhaal. Je krijgt de storytelling-geheimen te horen waarmee Hollywood, cabaretiers en auteurs al járen werken. Je gaat je verhaal met deze elementen superkracht geven.

Geef een creatieve presentatie, vertel je verhaal

Je verhaal integreren in je presentatie

Wanneer vertel je dan een verhaal? Hoelang mag die duren? Wat zijn de beste manieren om je verhaal te beginnen en te eindigen? Vinden ze het niet raar dat je ineens een verhaal vertelt? Hoe borg je dat ze je boodschap oppikken?

Levendig en boeiend vertellen

Kom uit de 'presentatiemodus' en vertel als een echte storyteller. Iedereen geeft (een deel van) zijn/haar presentatie, uiteraard mét een verhaal erin. We kijken naar je lichaamstaal, stemgebruik, plek op het podium, gebaren, in- en uit het verhaal stappen, interactie met je publiek, starten en stoppen, etc. Maar bovenal hoe je ECHT bent, en jij als presentator geloofwaardig bent en blijft. Deze gerichte persoonlijke feedback verandert je ingesleten presentatiestijl: je zult merken dat mensen ineens écht naar je luisteren!

Experimenteren, proberen, oefenen

De hele dag is een mengelmoes van theorie, voorbeelden zien en horen, je verhaal bijschaven, zelf uitproberen en veel oefenen. Je werkt aan een eigen presentatie die je ooit gaf, of binnenkort zult geven. Bij de oefeningen krijg je soms de vraag om iets nog eens opnieuw te doen, maar dan anders. Bij jezelf en de andere deelnemers gaan dan de ogen open en denk je: 'verdraaid, het werkt écht!'

Kies je dag


 • 12 oktober 2022 (woensdag), Amsterdam
 • 8 december 2022 (donderdag), Leusden
 • Telkens van 10.00 - 17.00 uur

Inbegrepen


 • Kleine groep: maximaal 6 deelnemers
 • Hand-out
 • Het boek Storytelling in drie bedrijven
 • Na afloop gratis persoonlijke coaching bij een verhaal, 3 maanden lang!
 • Certificaat
 • Koffie, thee, snacks, fruit
 • Luxe lunch

Investering

Voor slechts € 495 exclusief btw doe je mee.
Nee! In dit jubileumjaar krijg je € 100 cadeaukorting. Je bent erbij voor € 395 exclusief btw.

Een storyteller die spreekt, traint en coacht

Ik heb meer dan 20 jaar gewerkt als projectmanager en consultant. In die rol heb ik veel met klanten gesproken, presentaties gegeven en trainingen verzorgd. Tot ik 'besmet' raakte met het Storytelling-virus. Sindsdien gebruik ik dit geweldige instrument in presentaties op congressen en bedrijfs­bijeenkomsten, en leer ik het anderen in workshops en trainingen.
Ik ben auteur van het praktische boek Storytelling in drie bedrijven en mede-oprichter van het Storytelling Gilde.

Duidelijk en sympathiek

Natuurlijk hoor je van me wat je al goed doet. Maar eerlijk is eerlijk, ik zal je ook vertellen wat er verbeterd kan worden. Je hebt aan mij een eerlijke en soms confronterende trainer die maar één ding voor ogen heeft: jou veranderen in een hele goede spreker, verteller of leider.
Tegelijkertijd ben ik heel aardig hoor, het is bij mij absoluut veilig en vertrouwd. Ik begrijp goed dat het lastig kan zijn om meer van jezelf te geven dan je gewend bent. Vaak ben ik onder de indruk van de prachtige verhalen die in de trainingen naar boven komen, of ben ik even stil omdat iemand dapper een persoonlijk verhaal vertelt.

Wat anderen zeggen

Hieronder een kleine greep uit de vele reacties van deelnemers die je voorgingen.Waar je normaal zonder energie een cursus/training verlaat, ging ik nu juist vol energie weg. Erik’s persoonlijkheid, aanpak en intrinsieke motivatie maken de training leuk en leerzaam. Zeker een aanrader!
Shashi Baboeram Panday, CFO Talpa Media


Mail van Merlijn:
Hi Erik,
Gisteren mijn presentatie gegeven, en ja, met storytelling. Knop omgezet en er vol voor gegaan. En ja, het werkte en was leuk om te doen. Zeer positieve feedback. De boodschap kwam niet over maar binnen. Een storytelling fan erbij.
Merlijn van der Mark, Beleidsadviseur Ministerie van Financiën


Ik vond het een super leuke training waar ik een nieuw inzicht van presenteren heb gekregen. Eerst was ik een beetje sceptisch om het bij mijn team toe te passen maar nu ik het in de praktijk heb toegepast en positieve reacties heb ontvangen ben ik blij met de ervaring en tips die ik tijdens deze trainingen heb opgedaan. Ik zal dit zeker in de toekomst blijven toepassen. Het gaf vooral veel energie om te zien met welk enthousiasme Erik ons meenam in zijn training.
Monique van de Worp-Brand, Unithoofd Martini Ziekenhuis


Ik heb inzichten gekregen in hoe een verhaal mensen, ook mijzelf, in beweging kan brengen. Erik is een prettige trainer, hij schept vertrouwen en haalt de kracht die er in mensen zit naar boven, met zijn kennis, humor en enthousiasme. Ik ben besmet door Storytelling en weet zeker dat ik het ga gebruiken om mijn boodschap te kunnen overbrengen.
Ineke Bos-Doornbos, Copywriter, Vinders

Inschrijven   Pdf downloaden   Deze pagina e-mailen


In-company workshop

Hoe mooi is het om dit samen met collega’s te ervaren. Je leert elkaar van een andere kant kennen én waarderen! Vraag naar de mogelijkheden voor een aantrekkelijke in-company training. Van een dagdeel tot een traject.
Neem contact op

Persoonlijke coaching

Vind je het prettiger om één op één begeleid te worden in het verbeteren van je presentatie-techniek? Kies dan je personal coach. Je krijgt alle aandacht en we kunnen intensief werken aan jouw vertelkunst.

Privacyvoorkeur centrum