Training
Presenteren met Storytelling

Inspirerend presenteren zonder PowerPoint.
Met de HeartBeat storytelling methode krijg je de aandacht die je verdient.

Creatief presenteren zonder PowerPoint

Hoe geef je een fascinerende en inspirerende presentatie? Hoe voorkom je dat ze op hun mobiel zitten? Wat is het geheim waardoor ze je boodschap begrijpen én er iets mee doen? Gebruik de overtuigingskracht van een verhaal!

Maak jouw presentatie net zo onweerstaanbaar als Netflix.

● Snel resultaat met weinig inspanning ● Maximaal 6 deelnemers ● Gratis boek “Storytelling in drie bedrijven” ● Inclusief 3 maanden support ● 395 euro excl btw

Goede sprekers zijn storytellers

Door hun manier van vertellen, betoveren ze hun publiek dat op het puntje van de stoel gaat zitten. Volledige aandacht en - nog belangrijker - de boodschap komt binnen. Daarom is storytelling de beste presentatie-techniek. Na deze training kan jij het ook.

Doelgroep

Deze training is gericht op iedereen die boeiender, bondiger en zelfverzekerder wil presenteren. Vind je je eigen presentaties saai of langdradig, of merk je dat mensen afhaken? Ben je bang dingen te vergeten of ben je gespannen als je voor een groep moet spreken? Dan is het tijd voor storytelling in je presentatie!

Resultaten van de training


 • Je presentaties zijn verfrissend, anders dan anders
 • Ze luisteren aandachtig naar wat je te zeggen hebt
 • Je spreekt authentiek en je wordt daardoor geloofd
 • Je boodschap wordt begrepen en... omarmd
 • Je vindt presenteren ineens leuk!

Presentatietraining met veel persoonlijke aandacht

Doordat de groep lekker klein is (maximaal 6 deelnemers), is er veel ruimte voor jouw ontwikkeling. Je kiest een eigen casus waarmee je de cursus doorloopt. Daarmee doe je diverse storytelling-oefeningen, in tweetallen en voor de groep. De feedback die je krijgt is positief, opbouwend en eerlijk. Daar kun je wat mee! Je maakt je eigen presentatie pakkend en indrukwekkend. Na afloop ga je naar huis met een krachtige professionele presentatie, die je de volgende dag kunt gebruiken.

Storytelling geeft je meer impact

Een goed verteld verhaal is aantrekkelijk en heeft overtuigingskracht, veel meer dan feiten, cijfers en argumenten. Hoe komt dat? Wat is het geheim van een goed verhaal? Voorbeelden laten je ervaren wat een verhaal met je doet en hoe het jouw blik beïnvloedt.

Boeiend presenteren: begin bij het begin

Vergeet powerpoint nog even! In de training werk je aan je eigen casus, waar je drie essentiële vragen over krijgt. Dat is de kickstart voor de inhoud van je presentatie - je antwoorden zorgen dat je impact gaat hebben.

Op zoek naar een goed verhaal

Je wilt een kort verhaal waarmee je jouw boodschap helder en ondubbelzinnig overbrengt. Je gaat verschillende zoekmethoden toepassen om zulke verhalen bij jezelf te vinden. Uiteindelijk kies je ééntje waarmee je verder gaat. In tweetallen vertel je 'm om er alvast wat mee te oefenen.

De 3 belangrijkste storytelling geheimen

Zelfs de meest nietszeggende anekdote kun je versterken tot een fascinerend verhaal. Je gaat experimenteren met drie essentiële elementen die je verhaal superkracht geven. Als je dan je verhaal vertelt, gebeurt er iets prachtigs:


 • Je krijgt de volledige aandacht
 • Je wordt onvergetelijk en...
 • Je wordt geloofd, gaat inspireren en overtuigen.

Je verhaal integreren in je presentatie

Wanneer vertel je dan een verhaal? Hoelang mag die duren? Wat zijn de beste manieren om je verhaal te beginnen en te eindigen? Vinden ze het niet raar dat je ineens een verhaal vertelt? Hoe borg je dat ze je boodschap oppikken?

Boeiend vertellen

Nu we een krachtig verhaal hebben, focussen we op de delivery. Hoe vertel je een verhaal zodanig dat mensen met kippenvel op het puntje van hun stoel zitten?

Je geeft (een deel van) je presentatie, uiteraard mét een verhaal erin. Je krijgt feedback van de groep en van mij: hoe ervaren we het, welke boodschap horen we, wat is goed, wat kan beter? We kijken naar je lichaamstaal, stemgebruik, plek op het podium, gebaren, in- en uit het verhaal stappen, interactie met je publiek, etc. Maar bovenal hoe je ECHT bent, en jij als presentator geloofwaardig bent en blijft. Ik haal je uit de 'presentatiemodus' en laat je vertellen als een echte storyteller.

Deze gerichte persoonlijke feedback verandert je ingesleten presentatiestijl: je zult merken dat mensen ineens écht naar je luisteren!

Experimenteren, proberen, oefenen

De hele training is een mengelmoes van theorie, voorbeelden zien en horen, je verhaal bijschaven, zelf uitproberen en veel oefenen. Je werkt aan een eigen presentatie die je ooit gaf, of binnenkort zult geven. Bij de oefeningen krijg je soms de vraag om iets nog eens opnieuw te doen, maar dan anders. Bij jezelf en de andere deelnemers gaan dan de ogen open en denk je: 'verdraaid, het werkt écht!'

Kies je trainingsmoment

Momenteel wordt gewerkt aan een nieuwe versie van deze workshop. Eind mei worden nieuwe data ingepland voor vlak na de zomervakantie 2024.
Als je je presentatieskills eerder wilt versterken, neem dan gerust contact op voor een één-op-één coachingstraject. Dat kan bestaan uit een of meer online sessies, een training van twee live dagdelen of een combinatie. Net wat voor jou goed werkt.

Inbegrepen


 • Kleine groep: maximaal 6 deelnemers
 • Het boek Storytelling in drie bedrijven
 • Luxe lunch
 • Koffie, thee, snacks, fruit
 • Certificaat
 • Na afloop 3 maanden persoonlijke coaching bij een verhaal

Investering voor deze één-daagse training

Voor slechts 395 euro (excl btw) doe je mee. Neem een collega mee en jullie krijgen 15% korting!

Een storyteller die spreekt, traint en coacht

Ik heb meer dan 20 jaar gewerkt als projectmanager en consultant. In die rol heb ik veel met klanten gesproken, presentaties gegeven en trainingen verzorgd. Tot ik 'besmet' raakte met het Storytelling-virus. Sindsdien gebruik ik dit geweldige instrument in presentaties op congressen en bedrijfs­bijeenkomsten, en leer ik het anderen in workshops en trainingen.
Ik ben auteur van het praktische boek Storytelling in drie bedrijven en mede-oprichter van het Storytelling Gilde.

blank

Duidelijk en sympathiek

Natuurlijk hoor je van me wat je al goed doet. Maar eerlijk is eerlijk, ik zal je ook vertellen wat er verbeterd kan worden. Je hebt aan mij een eerlijke en soms confronterende trainer die maar één ding voor ogen heeft: jou veranderen in een hele goede spreker, verteller of leider.
Tegelijkertijd ben ik heel aardig hoor, het is bij mij absoluut veilig en vertrouwd. Ik begrijp goed dat het lastig kan zijn om meer van jezelf te geven dan je gewend bent. Vaak ben ik onder de indruk van de prachtige verhalen die in de trainingen naar boven komen, of ben ik even stil omdat iemand dapper een persoonlijk verhaal vertelt.

Wat anderen zeggen

Hieronder een kleine greep uit de vele reacties van deelnemers die je voorgingen.Waar je normaal zonder energie een cursus/training verlaat, ging ik nu juist vol energie weg. Erik’s persoonlijkheid, aanpak en intrinsieke motivatie maken de training leuk en leerzaam. Zeker een aanrader!
Shashi Baboeram Panday, CFO Talpa Media


Mail van Merlijn:
Hi Erik,
Gisteren mijn presentatie gegeven, en ja, met storytelling. Knop omgezet en er vol voor gegaan. En ja, het werkte en was leuk om te doen. Zeer positieve feedback. De boodschap kwam niet over maar binnen. Een storytelling fan erbij.
Merlijn van der Mark, Beleidsadviseur Ministerie van Financiën


Ik vond het een super leuke training waar ik een nieuw inzicht van presenteren heb gekregen. Eerst was ik een beetje sceptisch om het bij mijn team toe te passen maar nu ik het in de praktijk heb toegepast en positieve reacties heb ontvangen ben ik blij met de ervaring en tips die ik tijdens deze trainingen heb opgedaan. Ik zal dit zeker in de toekomst blijven toepassen. Het gaf vooral veel energie om te zien met welk enthousiasme Erik ons meenam in zijn training.
Monique van de Worp-Brand, Unithoofd Martini Ziekenhuis


Ik heb inzichten gekregen in hoe een verhaal mensen, ook mijzelf, in beweging kan brengen. Erik is een prettige trainer, hij schept vertrouwen en haalt de kracht die er in mensen zit naar boven, met zijn kennis, humor en enthousiasme. Ik ben besmet door Storytelling en weet zeker dat ik het ga gebruiken om mijn boodschap te kunnen overbrengen.
Ineke Bos-Doornbos, Copywriter, Vinders

Inschrijven   Pdf downloaden   Deze pagina e-mailen


In-company workshop

Hoe mooi is het om dit samen met collega’s te ervaren. Je leert elkaar van een andere kant kennen én waarderen! Vraag naar de mogelijkheden voor een aantrekkelijke in-company training. Van een dagdeel tot een traject.
Neem contact op

Persoonlijke coaching

Vind je het prettiger om één op één begeleid te worden in het verbeteren van je presentatie-techniek? Laat je dan persoonlijk coachen. Je krijgt alle aandacht en we werken intensief aan je presentatie en verhalen.

Privacyvoorkeur centrum