Workshop Storytelling

anekdote vertellen cursus

Mooie verhalen vertellen?
Jij kan dat óók!

Sommige mensen lijken geboren te zijn als verhalenverteller. En toch, iedereen kan het. In deze workshop Storytelling ga je het zelf leren: een verhaal uiterst boeiend vertellen.

Klanten, collega’s en zelfs je manager – iedereen hangt straks aan je lippen. Schrijf je nu in en leer de kunst van het verhalen vertellen.

Na deze workshop…

 • Ken je de geheime formule van een goed verhaal
 • Weet je hoe je een verhaal kunt onthouden
 • Kun je enthousiast en speels een verhaal vertellen
 • Voel je je gemakkelijker temidden van de aandacht
 • Krijg je vertrouwen, empathie en een glimlach bij het toepassen van storytelling
 • Vragen ze aan je: “Toe, vertel nog eens een verhaal!”

Iedereen houdt van een storyteller

Mensen zijn dol op verhalen. Daarom lezen we boeken, kijken we Netflix en… luisteren we geboeid naar goede vertellers. Maar hoe word je een betoverende verhalenverteller? Simpel. Heb een goed verhaal, leef je in, en heb het lef om een stapje meer te doen. In de workshop Storytelling ga je ‘t leren.

“Erik Mathlener is een natuurtalent! Authentiek, rustig, helder, inspirerend en gewoon erg sympathiek. Deze week mocht ik een workshop van hem bijwonen, waar ik veel van geleerd én enorm van genoten heb. Ik kan het van harte aanbevelen dat ook eens te doen als je het prettig vindt om in klein gezelschap je verhaal nog beter te leren vertellen!”
Corina Blommendaal, ComPassie

Wat komt aan bod

In deze workshop gaat het om het vertellen zelf, de performance, het contact, je lichaamstaal, gebruik van bewezen theaterwetten. We beginnen met een eenvoudig verhaal en kijken naar de versterkende elementen. Al snel ga je vertellen. Eerst in tweetallen, later voor de groep. Je krijgt daarbij feedback en tips van mij en soms vraag ik je om een gedeelte nog eens te proberen.

 • Je verhaal kiezen. Waarom dit verhaal?
 • Thema, Plot, Personages, Perspectief
 • Versterken: essentiële elementen
 • De voorbereiding

 • Lichaamstaal
 • Verteltechnieken
 • Contact en interactie
 • En: veel oefenen en feedback ontvangen!


Meld je nu aan

Voor wie

Talent is geen voorwaarde om te leren verhalen vertellen. Iedereen kan het. Wat ik wel van je vraag is lef. Je zult uitgedaagd worden om een stapje buiten je comfortzone te zetten. Als jij houdt van verhalen en ervan geniet om met anderen een belevenis aan te gaan, dan is deze workshop zeer waardevol voor jou.

Spreekangst

Veel mensen vinden het eng om voor anderen iets te vertellen. Dat is heel normaal. Ook ik stond tijdens mijn eerste keer te hakkelen en ik voelde me bekeken. Maar, omdat het een veilige omgeving was, durfde ik door te gaan. Die geruststellende ervaring heeft me verder gebracht. De workshop is bewust kleinschalig, zodat je je in een kleine groep van aardige mensen op je gemak voelt.

Wie is je trainer

Ik ben Erik Mathlener en heb jaren gewerkt als projectmanager en consultant. Zakelijk veel met klanten gesproken, presentaties gegeven en trainingen verzorgd. Twaalf jaar geleden ben ik ”besmet” geraakt met Storytelling en sindsdien gebruik ik dit geweldige instrument in presentaties op congressen en bedrijfsbijeenkomsten. En natuurlijk leer ik het anderen in workshops en trainingen. Ik ben auteur van het praktische boek ”Storytelling in drie bedrijven” en ben mede-oprichter van het Storytelling Gilde.

Open inschrijving

Ben je er klaar voor? Meld je dan aan voor de workshop via open inschrijving. In een klein groepje van maximaal 6 deelnemers leer je de kneepjes van het vak. Doordat de groep zo klein is, krijg je veel feedback.

Meer informatie, of direct aanmelden

In-company workshop

In slechts één of twee dagdelen leer je hoe je anderen verhalen kunt vertellen. Hoe mooi is het om dit samen met collega’s te ervaren. Je leert elkaar van een andere kant kennen én waarderen! Vraag naar de mogelijkheden voor een aantrekkelijke in-company training.

Persoonlijke coaching

Vind je het prettiger om één op één begeleid te worden in het verbeteren van je presentatietechniek? Kies dan je personal coach. Je krijgt alle aandacht en we kunnen intensief werken aan jouw vertelkunst. Vul links je gegevens in en we bespreken alle mogelijkheden.

Een greep uit mijn klantenkring

Wie je nog meer voorgingen...

Privacy Voorkeuren