Workshop Storytelling

kleine groep leren verhalen vertellen

Open inschrijving


Tip: ontvang korting als je het combineert met de workshop Presenteren met Storytelling.

Storytelling kun je leren

Sommige mensen lijken geboren te zijn als verhalenverteller. Neem bijvoorbeeld John Hurt in de tv-serie “The Storyteller”. Toch, iedereen kan het. In deze cursus Storytelling kun je het zelf leren: een verhaal maken en dat vervolgens uiterst boeiend vertellen. Gewoon voor het vermaak, of zakelijk als een van je presentatietechnieken.

Na deze workshop…

 • Heb je ervaren wat een krachtig verhaal met iemand doet
 • Ken je de geheime formule van een goed verhaal
 • Weet je hoe je een verhaal kunt onthouden
 • Voel je je gemakkelijker temidden van de aandacht
 • Heb je geleerd om wat losser en ontspannen te vertellen
 • Vragen ze aan je: “Toe, vertel nog eens een verhaal!”

“Erik Mathlener is een natuurtalent! Authentiek, rustig, helder, inspirerend en gewoon erg sympathiek. Deze week mocht ik een workshop van hem bijwonen, waar ik veel van geleerd én enorm van genoten heb. Ik kan het van harte aanbevelen dat ook eens te doen als je het prettig vindt om in klein gezelschap je verhaal nog beter te leren vertellen!”
Corina Blommendaal, ComPassie

Voor wie

De workshop Storytelling is geschikt voor iedereen die wat te vertellen heeft en gehoord wil worden. Ben jij een manager die je visie wil overdragen, een projectleider die het team wil aanzetten tot actie, of een marketeer die de corporate story wil vertellen? Of ben je bedrijfseigenaar of zzp-er en wil je anderen betoveren met je eigen verhaal? Of misschien hou je er gewoon van om op een podium te staan en het publiek te trakteren op een intense vertelvoorstelling? Vertel een mooi verhaal en beleef het!

Spreekangst

Veel mensen vinden het eng om voor anderen iets te vertellen. Dat is heel normaal. Ook ik stond op mijn eerste keer te hakkelen en ik voelde me bekeken. Maar, omdat het een veilige omgeving was durfde ik door te gaan. Die geruststellende ervaring heeft me verder gebracht. De workshop is bewust klein gehouden, zodat je in een groep aardige mensen op je gemak zult zijn.

Wat komt aan bod

In deze workshop gaat het om het vertellen zelf, de performance, het contact, je lichaamstaal, gebruik van theateraspecten. We beginnen met een eenvoudig verhaal (dat je zelf meebrengt, of dat je van mij krijgt) en kijken naar de versterkende elementen. Al snel ga je vertellen. Eerst in tweetallen, later voor de groep. Je krijgt daarbij feedback en tips van mij en soms vraag ik om een gedeelte nog eens te proberen.

 • Je verhaal kiezen: wat is je boodschap?
 • Thema, Plot, Personages, Perspectief
 • Versterken: essentiële elementen
 • De voorbereiding

 • Lichaamstaal
 • Verteltechnieken
 • Contact en interactie
 • Plus: veel oefenen en feedback ontvangen!

Meld je snel aan

Open inschrijving

Nieuwsgierig geworden? Meld je dan aan voor de workshop via open inschrijving. In een klein groepje van maximaal 6 deelnemers leer je de kneepjes. Doordat de groep zo klein is krijg je veel feedback.
Wil je ook leren hoe je een verhaal zakelijk gebruikt? Hoe je je boodschap in een verhaal verpakt zodat het raakt en plakt? Volg dan ook de workshop Presenteren met Storytelling! Je ontvangt dan 15% korting op de deelnameprijs van de tweede workshop.

In-company workshop

In slechts één of twee dagdelen leer je hoe je anderen kunt verhalen vertellen. Hoe mooi is het om dit samen met collega’s te ervaren. Je leert elkaar van een andere kant kennen, én waarderen! Vraag naar de mogelijkheden van een aantrekkelijke in-company training.

Persoonlijke coaching

Vind je het prettiger om één op één begeleid te worden in het verbeteren van je presentatietechniek? Kies dan je personal coach. Je krijgt alle aandacht en we kunnen intensief werken aan jouw vertelkunst. Vul rechts je gegevens in en we bespreken alle mogelijkheden.

Een greep uit mijn klantenkring

Wie je nog meer voorgingen...

Privacy Voorkeuren